Pietreni, pregătiți-vă pentru căpușe! Licitația pentru deratizare e abia peste o lună

Municipiul Piatra-Neamț trece din administrarea proastă a fostului primar Dragoș Chitic, în administrarea mediocră a noului primar Andrei Carabelea.

De o bună perioadă de timp, zilele ploioase alternează cu cele călduroase, lucru deosebit de benefic pentru ierburile care au început să sufoce orașul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Odată cu venirea noului și ”vizionarului” primar Carabelea, pietrenii și-au pus speranțele într-o altfel de administrare a orașului.

Ghinion! #NouaPiatra cu care se tot laudă Carabelea continuă să lase orașul sub bălăriile care devin, de la o zi la alta, tot mai sufocante.

Și nu aici este marea problemă, ci în faptul că primarul Carabelea abia peste o lună, pe 8 iunie, va organiza licitație pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public.

Dacă luăm în calcul și eventualele contestații ce vor urma, cu puțin noroc, contractul va putea fi semnat pe la începutul lunii iulie 2021.

Nu mai spunem că soluțiile pentru combaterea dăunătorilor trebuie date în momentul în care iarba este tunsă pentru a avea efect.

Iar tunsul ierbii se face la fel ca în anii trecuți: va începe din Precista, apoi Centru, Mărăței și prin Dărmănești undeva la sfârșitul lui iunie.

Sigur că legea spune că Asociațiile de proprietari trebuie să se preocupe de amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor.

Dar, să nu uităm că populația plătește acea taxă edilitară pe care primăria trebuie să o utilizeze ca orașul să arate curat și frumos.

În concluzie, asta este viziunea primarului Carabelea pentru #NouaPiatra: dezinsecție, dezinfecție și deratizare abia la mijlocul verii.

Până atunci, cei care se plimbă prin parcuri, prin fața blocului sau cu animalele de companie, trebuie să-și procure singuri soluții împotriva căpușelor și a celorlalți dunători de sezon.

Ce l-a împiedicat pe Carabelea să demareze licitația din timp, de prin luna aprilie, nu știm.

Probabil a fost ocupat cu desființarea parcului Zoo, cu desființarea grătarelor din ștrand, cu trimisul caricaturilor de Paște în cutii poștale, ș.a.m.d.

N.B. – Între timp, locatarii blocurilor din Piatra-Neamț au început, singuri, să-și cosească iarba… (vezi foto mai jos)

PUBLICITATE