Piatra-Neamț – Peste 100.000 de euro pentru reconfigurarea a 2 treceri pentru pietoni

Primăria Piatra-Neamț va cheltui peste 100.000 de euro pentru reconfigurarea a 2 treceri pentru pietoni din centrul municipiului Piatra-Neamț.

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Andrei Carabelea și care va fi supus votului în ședința de Consiliu Local de joi, 22 decembrie, reconfigurarea și amenajarea trecerilor pentru pietoni din fața magazinelor Unic și Altex vor costa 449.318 de lei (fără TVA). Astfel, costul cele două treceri pentru pietoni va fi de 534.688 de lei (108.659 de euro).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La fiecare din cele două locații s-a prevăzut mutarea unui automat de dirijare a traficului și a unui cabinet pentru acesta. Se introduc switch, router, firewall, ups și alte echipamente de conectare rețea dacă este cazul. S-a prevăzut montarea a patru stâlpi cu consolă pentru semafoare vehicule și pietoni.

Se vor monta 3 semafoare pentru vehicule pe consolă, 2 semafoare pentru vehicule pe stâlp, 2 semafoare prim vehicul. Se vor monta 2 semafoare pentru pietoni, 2 dispozitive acustice pentru pietoni, 2 dispozitive push-buton.

De asemenea, pentru traversarea bicicliștilor, pe strada Ștefan cel Mare se va prelungi pista de biciclete în partea de nord a străzii cu aproximativ 45 de metri, iar în partea de sud cu 35 metri. Pista de biciclete se va realiza pe infrastructura deja existentă și se va aplica o vopsea antiderapantă de culoare verde. Pentru coborârea cu bicicleta a treptelor se va prevedea cu șină specială.

Durata de execuție este de două luni.” – se arată în proiect

Reamintim că din luna septembrie, Primăria Piatra-Neamț a anunțat modificarea trecerilor pentru pietoni din zona Unic și Altex astfel: trecerea pentru pietoni din fața magazinului Altex va fi mutată la jumătatea distanței dintre Altex și Teatrul Tineretului, iar la Unic va fi o singură trecere la jumătatea distanței dintre actuala trecere pentru pietoni și cea de la blocul Turn. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE