Se modifică trecerile pentru pietoni de la Unic și Altex

Primăria Piatra-Neamț anunță modificarea trecerilor pentru pietoni din zona Unic și Altex astfel: trecerea pentru pietoni din fața magazinului Altex va fi mutată la jumătatea distanței dintre Altex și Teatrul Tineretului, iar la Unic va fi o singură trecere la jumătatea distanței dintre actuala trecere pentru pietoni și cea de la blocul Turn.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca urmare a disconfortului apărut în ultimele zile în traficul din municipiul Piatra-Neamț, astăzi a fost convocată Comisia pentru analiza și asigurarea fluidizării circulației rutiere în municipiul Piatra-Neamț.

Serviciul rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț și Poliția Locală Piatra-Neamț vor colabora pentru fluidizarea traficului.

Principalele puncte critice din oraș sunt sensurile giratorii de lângă Hotelul Ceahlău și Muzeul de Istorie, urmând ca poziționarea trecerilor de pietoni din Piața Ștefan cel Mare (de la magazinul Altex și magazinul Unic) să fie modificată.

Astfel, trecerea de pietoni din fața magazinului Altex va fi mutată la jumătatea distanței dintre trecerea actuală și cea de la Teatrul Tineretului, iar trecerea de pietoni semaforizată de la magazinul Unic și cea de la blocul turn vor fi comasate într-un singur amplasament, la jumătatea distanței dintre cele două treceri existente. 

Problema aglomerației din trafic se va amplifica odată cu începerea lucrărilor și la celelalte două proiecte de reorganizare a coridoarelor de mobilitate din Piatra-Neamț (Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian, Str. Mihai Viteazu).

Pentru a reduce gradul de disconfort din trafic, pe lângă măsurile de fluidizare a traficului hotărâte astăzi, încurajăm folosirea mijloacelor de transport în comun și a altor mijloace alternative de transport. Complexitatea lucrărilor de înlocuire a rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale și asfaltare este una ridicată, iar aceste proiecte, cu termen de finalizare de un an și două luni, creează inevitabil și un anumit deranj pe durata implementării lor.

Vom reveni periodic cu informații relevante despre starea traficului din municipiul Piatra-Neamț.

Regretăm disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere! Doar împreună reclădim Piatra-Neamț!

PUBLICITATE