Piatra-Neamț: Noul buget al SC Locativ Serv: cu cheltuielile la vedere, fără sponsorizări sau fonduri de protocol

În ședința de astăzi a Consiliului Local, a fost votat bugetul Societății Locativ Serv. Odată cu preluarea societății de către directorul Vladimir Togan, au fost tăiate toate cheltuielile societății cu sponsorizări sau cheltuieli cu protocolul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 22 aprilie 2017, în cadrul unei conferințe de presă, consilierii PNL Patra-Neamț au declarat că planul de măsuri va avea în vedere „eliminarea tuturor fondurilor de protocol, a contractelor de sponsorizare, precum și a contractelor neoportune pentru această societate”. (vezi articolul – AICI).

În plus, directorul Vladimir Togan a dispus ca toate achizițiile publice (vezi – AICI) făcute de societatea pe care o conduce să fie la vedere, cu numele furnizorului și valoarea serviciului prestat sau al mărfii achiziționate.

În cadrul ședinței, consilierii PSD au făcut un amendament pentru a reduce salariul directorului Vladimir Togan, care a fost respins. Nu același lucru l-au făcut consilierii PSD când la conducerea societăților din subordinea Consiliului Local erau directori agreați sau membri PSD. În prezent, indemnizația directorului SC Locativ Serv este de 7000 lei net, aceasta crescând odată cu măririle de salarii din sistemul bugetar, după ce anul trecut era de 5000 lei.

Toți directorii societăților comerciale din subordinea Consiliului Local au aceași indemnizație, de 7000 lei net. Sigur, comparat cu salariul minim pe economie este un venit destul de mare, în același timp, fiind pe aceeași grilă de salarizare cu directorii din cadrul primăriei sau a Consiliului Județean.

PUBLICITATE