Piatra-Neamț: Nepăsarea autorităților locale a băgat o mamă și pe fiul ei în spital, spulberați de o mașină

În urmă cu doi ani, în Piatra-Neamț erau montate primele semafoare cu led, pe B-dul G-ral Dăscălescu din Piatra-Neamț, o zonă roșie din pricina accidentelor cu victimă din ultimii ani.

Atunci, aproape toată presa centrală a lăudat orașul Piatra-Neamț, primul din țară cu astfel de sisteme, montate la propunerea unui consilier, membru al comisiei rutiere. (vezi articolul AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din păcate, doar două luni de zile au funcționat cum trebuie acele semafoare.

Banda luminoasă cu led a început să nu mai funcționeze și așa a rămas până în ziua de astăzi, deși semafoarele aveau garanție.

Nu a mai interesat pe nimeni din primărie să repare acele benzi luminoase, atât de utile pentru siguranța în trafic.

Pe 13 iunie 2020, semaforul unde a avut loc accidentul cu victime de ieri, a fost lovit de o mașină.

A fost apoi scos total din funcțiune și lăsat de izbeliște câteva luni.

Abia ieri a venit o echipă care a început să sape pentru fundația stâlpului pe care urma să fie reamplasat semaforul. Prea târziu însă. O mamă și fiul ei au fost spulberați pe trecerea pentru pietoni din dreptul semaforului scos din funcțiune, ieri, 25 august. (vezi articolul AICI)

Sigur că șoferul avea datoria de a opri pentru a acorda prioritate, însă funcționarea semaforului ar fi permis acelei mame să traverseze în siguranță, pe culoarea verde, iar participanților la trafic sa observe lumina roșie.

Pe un sector de drum unde se circulă cu viteză și pe raza căruia au fost înregistrare zeci de accidente grave sau mortale, semafoarele sunt lăsate de izbeliște, în nefuncționare.

Asta înseamnă nepăsarea autorităților, care acum sunt în campanie electorală și ocupă spațiul public cu tot felul de proiecte și planuri mărețe, dar nu sunt în stare să aibă grijă ca un amărât de semafor să funcționeze cum trebuie.

Mai vorbim despre Smart City? Despre oraș inteligent? Sa fim serioși…

Filmarea accidentului din Piatra-Neamț unde o femeie și fiul ei de 6 ani au fost spulberați pe trecere! (VIDEO)

PUBLICITATE