Piatra-Neamț: În timp ce autoritățile SALVAU vieți, alții începeau CAMPANIA electorală

Ieri seară, întreg orașul Piatra-Neamț a fost sub cod de intervenție pentru salvarea celor 16 turiști rămași ore bune în telegondole, în urma unei avarii generale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acest lucru nu a părut să-l deranjeze prea tare fostul prefect PSD – Vasile Panaite – care și-a anunțaț (voalat) începerea campaniei electorale (cel mai probabil pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț).

Așadar, la ora 21:37, când toate forțele de intervenție (Pompieri, Jandarmerie, Poliție, Salvamont, SMURD, Poliție locală, etc.) se străduiau să ajungă la cabinele în care de ore bune turiștii erau izolați, Vasile Panaite își anunță o posibilă candidatură la primărie printr-o postare pe Facebook.

Dragi prieteni, Dragi pietreni, ne apropiem de sfârşitul verii dar cum orice sfârşit poate însemna un nou început, voi veni în faţa dumneavoastră, în curând, cu o propunere (…) Cred că a venit timpul unei noi etape în viaţa oraşului nostru! Să dăm o şansă nu doar copiilor noştri ci şi nouă, celor care încă trăim aici!” – este mesajul postat de Vasile Panaite.

În timp ce primarul Dragoș Chitic, alaturi de col. Ioan Nițică și celelalte structuri de intervenție patrulau prin oraș de la o telegondolă la alta, postarea lui Vasile Panaite se rostogolea pe Facebook (acolo unde a și rămas pentru că niciun ziar nu a dat curs acelui mesaj).

Sigur că oricine este liber să candideze și să-și facă marketing electoral după cum consideră, dar să vii cu anunțul respectiv fix în momentul în care străzile orașului erau blocate de forțele de intervenție și nimeni nu știa cum va decurge acțiunea de salvare, este total nepotrivit, dacă nu chiar deranjant. Mai ales din partea unui fost prefect, care ar fi trebuit să știe ce înseamnă o situație de urgență.

Credem că acest început de campanie electorală a lui Vasile Panaite a demarat cu stângul, deși noi am fost prima publicație care a scris că acesta își dorește postul de primar încă din prima zi a anului 2018. (vezi articolul – AICI)

Vasile Panaite a trecut de la PDL la PSD, până în 2017 fiind primarul comunei Dragomirești.

În aprilie 2017 Ionel Arsene îl promovează prefect al județului Neamț, post pe care îl ocupă până în data de 15 martie 2018.

În acest timp, în spațiul public au apărut mai multe informații din dosarele de corupție ale lui Ionel Arsene și Gheorghe Ștefan, în care Vasile Panaite era unul din oamenii cheie. (vezi articole – AICI / AICI / AICI)

Între timp, în urma stenogramelor apărute se pare că relația dintre Ionel Arsene și Vasile Panaite se degradează, ”Piti” rămânând în continuare unul din apropiații lui Gheorghe Ștefan.

Candidatura lui la primăria municipiului Piatra-Neamț  pare să aibă în spate întreaga susținere a fostului primar aflat acum în închisoare, iar echipa care gravitează în jurul lui Panaite este formată din foști colaboratori sau apropiați ai lui „Pinalty”.

Rămâne de văzut ce impact va avea anunțarea candidaturii lui Vasile Panaite la primărie, prin oraș circulând deja un zvon că echipa lui „Pinalty” dorește ”să-și ia orașul înapoi”.

Va urma…

PUBLICITATE