PSD îl pregăteşte pe prefectul ”Piti” pentru postul de primar la Piatra-Neamţ?

În ultima perioadă, tot mai multe voci, surse şi evenimente stau la baza construcţiei viitorului candidat PSD la primăria municipiului Piatra-Neamţ, în persoana actualului prefect Vasile Panaite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deşi nimeni nu confirmă oficial, se pare Vasile Panaite este dorit din interiorul PSD pentru a ataca scaunul de primar. Ultlimele evenimente din Piatra-Neamţ demonstrează că Vasile Panaite este într-un fel de campanie de promovare destul de accelerată.

Până la urmă nu e nimic ilegal sau imoral în a te promova, doar că poziţia de prefect, adică reprezentantul Guvernului în teritoriu şi coordonatorul serviciilor publice deconcentrate, are o sobrietate şi o expunere aparte.

În ultima vreme spaţiul public este umplut de persoana prefectului Vasile Panaite şi vă dăm câteva exemple:

Sponsorizări pe paginile de socializare ale articolelor ce au ca subiect activitatea prefectului Vasile Panaite au fost destul de numeroase în ultimele luni.

Cutiile poştale din Piatra-Neamţ au fost pline de felicitări de Crăciun care îl aveau în foto pe actualul prefect, lucru nemaiîntâlnit până acum. Foarte interesant este că ceilalţi politicieni PSD nu au mai trimis nicio felicitare (cum era obişnuinţa) pentru a-i lăsa „câmp liber” de expunere lui Vasile Panaite.

Surprinzătoare a fost şi prezenţa la spectacolele de iarnă de la Curtea Domnească, unde prefectul a urcat pe scenă și a avut discursuri deşi evenimentele nu au susţinerea Prefecturii sau a Guvernului ci a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Piatra-Neamţ.

Ieşit din tipar pentru un prefect este şi imaginea acestuia pe materiale (care țin în special de campania electorală) precum odorizante de mașină plasate în taxiurile din Piatra-Neamț.

Mai mult, conform unor surse, a mers în preajma Crăciunului, alături de un cor, la mai multe biserici din Piatra-Neamţ unde a fost prezentat enoriaşilor de către preoţi.

Încă o dată spunem că nu este nimic ilegal şi nici măcar imoral, dar aceste acţiuni de imagine, asociate cu discuţiile din interiorul unor grupuri de interese din Piatra-Neamţ pregătesc o viitoare candidatură la primărie a lui Vasile Panaite.

Susţinerea de care se bucură Vasile Panaite nu este doar din partea PSD, ci şi din partea fostului edil Gheorghe Ştefan, pe ambii unindu-i o relaţie de prietenie destul de strânsă.

În acelaşi timp, se pare că mai multe personaje din jurul lui Gheorghe Ştefan vor veni alături de Vasile Panaite pentru a-l susţine şi a-i ajuta ascensiunea pe plan politic.

Cert este că anul 2018 va fi unul interesant în judeţul Neamţ din mai multe puncte de vedere…

PUBLICITATE