Piatra-Neamț: Date noi în ancheta exploziei la blocul din Mărăței

Furtunul care racorda aragazul din bucătărie la ţeava de alimentare a fost tăiat conform datelor din ancheta în cazul exploziei la blocul din cartierul Mărăței (municipiul Piatra-Neamț).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

S-a făcut o constatare tehnico-ştiinţifică în cadrul Inspectoratului de Poliţie Neamţ şi a rezultat că furtunul de alimentare a aragazului cu gaz metan a fost secţionat. A mai rezultat din anchetă că în baie s-a produs arcul electric, acolo a fost sursa exploziei, probabil în urma acţionării întrerupătorului“, a declarat procurorul Mugurel Laurenţiu Darie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru Adevărul

Conform sursei citate, procurorul a menţionat că ancheta nu este însă finalizată, şi că urmează să fie audiate şi alte persoane care ar putea ajuta la stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea exploziei. Cu noile date, însă, una din ipotezele luate în calcul este chiar a sinuciderii.

Reamintim că o explozie puternică a avut loc pe 31 octombrie, în jurul orei 13:45, la un bloc (D5, scara B) din municipiul Piatra-Neamț (pe strada Dimitrie Leonida). Incendiul a fost lichidat la ora 16:00. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE