Ordin de începere a lucrărilor și pentru al doilea segment din Axa de transport 3 (VIDEO)

Astăzi s-a dat ordin de începere a lucrărilor și pentru tronsoanele ce compun al doilea lot din „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“, ce va lega județul Neamț de județul Bacău. 

Este vorba despre drumurile DJ 207 C și D, Horia-Ion Creangă și Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău.

Acest segment constituie principala cale de acces a locuitorilor din comunele Horia, Ion Creangă, Icușești și Valea Ursului către municipiile Roman și Piatra-Neamț.

În cadrul proiectului, se vor realiza șanturi betonate, rigole, poduri și podețe, ziduri de sprijin, acostamente, sisteme de drenare a apelor subterane, trotuare, dar și drumurile laterale care vor asigura accesul la acest drum județean. 

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor 70 de kilometri este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene. 

Este una dintre cele mai importante lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Neamț și vreau să o văd finalizată cât mai repede“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Vezi și Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău va fi modernizată (VIDEO)

PUBLICITATE