Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău va fi modernizată (VIDEO)

Astăzi a fost predat amplasamentul și s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru primul tronson  Piatra-Neamț – Horia, din cadrul proiectului „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“.

Acest proiect va începe cu reabilitarea străzii Izvoare din municipiul Piatra-Neamț, care este în stare avansată de degradare și le creează mari probleme șoferilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul cuprinde trei tronsoane: Piatra-Neamț – Horia, Horia- Ion Creangă și Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău.

Pentru primul segment,  PiatraNeamț – Horia, am promisiunea din partea constructorului că în maximum două săptămâni va avea toate avizele necesare și lucrările vor începe.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor 70 de kilometri  este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene.

În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum județean,2,5 km rigole pentru scurgerea apei.

Este un proiect complex, de importanță regională, care va dezvolta din punct de vedere economic județul Neamț!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

PUBLICITATE