#NouaPiatra, de la pamflet la știre

O postare de tip pamflet, publicată pe rețelele de socializare, având ca subiect controversatele semafoare din Piatra-Neamț, a devenit știre într-un cunoscut ziar național.

În această dimineață, o pagină de Facebook (Neamț News) ce abordează într-un mod pamfletar realitățile din județul Neamț a publicat o imagine (pe care scrie „FOTO PAMFLET”) care prezintă unul dintre subiectele intens discutate în ultima perioadă în Piatra-Neamț: semafoarele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, cei de la Neamț News au scris că la intersecțiile aleilor din cimitirul Borzogheanu din Piatra-Neamț au fost montate semafoare.

„Primăria Piatra Neamț a decis montarea de semafoare la intersecțiile din cimitir pentru că acestea sunt prea înguste și nu încap două mașini. Atunci când se întâlneau două mașini ce transportau persoane decedate, una trebuia să dea înapoi cu spatele iar asta contravine obiceiurilor ortodoxe care spun că nu e bine ca persoana decedată sa meargă cu spatele în drumul spre mormânt.” – a fost mesajul ironic pe care l-au postat pe Facebook, publicând și o imagine editată.

Cei de la Stiri Pe Surse au considerat această postare ca o știre reală, au preluat-o și au publicat-o pe site-ul lor.

Primăria Piatra Neamț a decis montarea de semafoare la intersecțiile din cimitir pentru că acestea sunt prea înguste și nu încap două mașini.

 Atunci când se întâlneau două mașini ce transportau persoane decedate, una trebuia să dea înapoi cu spatele iar asta contravine obiceiurilor ortodoxe care spun că nu e bine ca persoana decedată sa meargă cu spatele în drumul spre mormânt, informează Neamt News.” – a fost știrea prezentată de cei de la stiripesurse.ro

Din păcate pentru noua conducere a Primăriei Piatra-Neamț, care promovează ideea de „Smart City” în „Noua Piatra”, modul prin care au ales să facă administrație se transformă, zi de zi, într-o adevărată glumă.

Mulți pietreni (mai nou și cei din presa centrală) riscă să „ia de bune” unele glume/pamflete, tocmai pentru că se pot aștepta la orice de la cei care conduc orașul.

Astfel, montarea celor 700 de semafoare pe străzile din Piatra-Neamț (vezi articol AICI) rămâne, în continuare, un subiect ca stârnește interesul…

Într-o notă reală, mai jos aveți informații despre montarea noilor semafoare și prețurile (fără TVA și fără costul montării lor):

53 de amplasamente semaforizate prin proiectul de management al traficului

stâlpi simpli (mici) – 126 bucăți
Stâlpi cu consola (cu braț) – 142 bucăți
Stâlpi cu consola VSM (panouri afișaj cu informații din trafic) – 5 bucăți

Semafor normal 3 lămpi pe stâlp simplu – 169 bucăți – 1762,82 lei/bucata
Semafor normal 3 lămpi pe consolă – 130 bucăți – 1762,82 lei/bucata
Semafor pieton – 174 bucăți – 1224,43 lei/bucata
Semafor pentru bicicliști – 39 bucăți – 1224,43 lei/bucata
Semafor galben intermitent – 28 bucăți – 686,03 lei/bucata
Semafor prim vehicul – 155 bucăți – 1346 lei/bucata
Dispozitiv acustic avertizare pieton – 174 bucăți
Camere video – 82 bucăți
Camere detecție trecere pe roșu – 22 bucăți
Camere radar – 2 bucăți
Camere LPR banda autobuz – 22 bucăți

PUBLICITATE