Piatra-Neamț va deveni orașul celor 700 de semafoare

Piatra-Neamț va deveni orașul semafoarelor, iar porecla lui Andrei Carabelea – „primarul semafor” – va apărea tot mai în discuțiile pietrenilor.

Deși am solicitat Primăriei Piatra-Neamț să ne comunice numărul semafoarelor care vor fi montate în cadrul proiectelor de mobilitate urbană, reprezentanții instituției condusă de „primarul semafor” au decis să încalce legea 544 a informațiilor de inters public și nu au dorit să comunice nimic. Și nu este prima dată când administrația Carabelea ascunde și încalcă legea cu bună știință (vezi articol AICI).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe surse, am aflat că numărul semafoarelor care sunt sau vor fi montate în Piatra-Neamț va fi de aproximativ 700, amplasate pe 270 de stâlpi în peste 50 de intersecții.

Unele dintre ele vor transforma străduțele sau ieșirile din parcări în adevărate intersecții.

Ca exemplu, intersecția bulevardului Decebal cu strada care duce în parcarea din spatele magazinului „Petrodava” va fi semaforizată. Tot semaforizată va fi și o zonă care nu va duce nicăieri (vezi foto mai jos).

Iar faptul că o trecere pentru pietoni are nu mai puțin de 15 semafoare (vezi articol AICI), arată că și circulația rutieră din Piatra-Neamț va deveni un nou experiment social al primarului Carabelea.

PUBLICITATE