Nemțeanul care şi-a înjunghiat doi colegi şi a dat foc camerei de cămin, condamnat pe viaţă

Nemțeanul care şi-a înjunghiat doi colegi de cămin, unul dintre ei decedând din cauza loviturilor, şi-a aflat sentinţa. Tânărul a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru fapta sa, deşi nu a recunoscut nicio secundă faptele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 Condamnă inculpatul Giosan Aurelian-George, în prezent aflat în Penitenciarul Iaşi, la următoarele pedepse:
– pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat
-12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat
– 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată
– 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere
În baza art. 38 alin.1 Cod penal, constată că faptele sunt concurente. În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, pedeapsa rezultantă pe care urmează să o execute inculpatul este detenţiunea pe viaţă.  – este decizia judecătorilor Tribunalului Iași

Acesta va trebui să achite şi daune de cinci sute de mii de euro rudelor tânărului care a murit, dar şi studentului care a supravieţuit masacrului. Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Aurelian Giosan se află în arest din noiembrie 2015, însă el a negat comiterea faptei de la început, susţinând că o persoană necunoscută ar fi autorul masacrului din Căminul C4. Potrivit autorităţilor, cele două victime, studenţi în anul I la Facultatea de Economie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, au fost descoperite în dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, atunci când dintr-o cameră a căminului ieşea fum. (vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE