NEAMȚ: Proiectul acordării de trusouri pentru nou-născuți, respins de PSD-ALDE

Parlamentarii liberali au inițiat, alături de alți colegi, un proiect de lege prin care mamele tinere vor beneficia de un trusou pentru bebeluşii lor, în valoare de 750 de lei.

Din păcate, proiectul a fost respins la Senat, prin votul majorității PSD-ALDE care a votat astfel împotriva familiilor tinere din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Senatoarea EMILIA ARCAN a votat din nou împotriva copiilor, după ce, luna trecută, a votat împotriva creșterii alocațiilor pentru copii. (vezi articolul AICI)

Singurul senator de Neamț care a votat pentru implementarea acestui proiect este senatorul Eugen Țapu-Nazare.

Ideea proiectului promovat de liberali a plecat de la statisticile îngrijorătoare privind abandonul copiilor la naştere, numărul crescut de mame minore şi scăderea natalităţii, problemele extrem de sensibile cu care se confruntă România la ora actuală.

Procedura este destul de simplă: trusoul va fi achiziţionat de stat, valoarea nominală fiind undeva în jurul sumei de 750 de lei şi va fi oferit în spitale sau în stările civile.

Conform proiectului de lege, trusoul pentru nou-născuţi este un ajutor propriu-zis părinţilor, tutorelui, curatorului, persoanei căreia i-a fost dat în plasament familial copilul, inclusiv asistentul maternal sau persoanei căreia i-a fost încredinţat copilul în vederea adopţiei pentru îngrijirea nou-născutului cu produse de îngrijire şi/sau lenjerie de primă necesitate.

Pachetul trusou pentru nou-născut se acordă o singura dată din oficiu, la momentul externării din spital/maternitate sau împreună cu eliberarea certificatului de naştere, după caz.

Proiectul va ajunge sa fie votat și la Camera Deputaților, cameră decizională.

PUBLICITATE