NEAMȚ: De ce a votat Emilia Arcan împotriva creșterii alocațiilor copiilor

Ieri, 9 februarie, am scris despre faptul că doi senatori PSD din județul Neamț, Emilia Arcan și Dan Manoliu, au votat împotriva creșterii alocațiilor copiilor. (vezi articolul AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se pare că senatorul PSD Neamț, Emilia Arcan, a aflat din presă că a votat împotriva creșterii alocațiilor copiilor. Altfel nu ne putem explica cum, după votul care a avut loc luni, 4 februarie, s-a trezit abia sâmbătă, 9 februarie, să iasă public cu o explicație.

Cel mai probabil, Emilia Arcan a sperat că votul ei va trece neobservat dar după valul de critici și comentarii negative pe rețelele de socializare (în urma postărilor de pe Facebook și a articolelor din ziare), a ieșit cu câteva lămuriri.

Printre motivele invocate de senatorul Emilia Arcan am reținut că acest proiect de lege era populist, că propunerea a fost redactată fără a indica sursa de finanțare și că PSD va crește alocațiile până în 2020.

Am fi putut înțelege atitudinea doamnei senator dacă nu ne-am fi amintit de o situație similară din anul 2017.

În 2017, majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor a respins propunerea legislativă iniţiată de PNL privind majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii. PSD anunța atunci că a votat împotrivă pentru că inițiatorii nu precizează sursele financiare, iar preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că va depune, în perioada imediat următoare, un proiect de lege care să prevadă alocaţii mai mari pentru copii.

Cu toate promisiunile anunțate de PSD, că alocațiile pentru copii se vor majora, acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar alocațiile au rămas la același nivel.

Suntem în 2019, iar copiii cu vârste sub 2 ani primesc în continuare 200 de lei, în timp ce restul sunt ajutaţi de stat cu doar 84 de lei pe lună. Sumele primite ne plasează în topul ţărilor cu cele mai mici alocaţii.

PUBLICITATE