NEAMȚ: Programul de guvernare locală – Piatra-Neamț – 2019

Articolul continuă după anunț

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, a prezentat, într-o conferință de presă, Programul de Guvernare Locală pentru anul 2019. 

Vezi tot programul de guvernare locală aici: https://www.primariapn.ro/documents/10179/3718120/prog_guv_PN_2019.pdf

Orașul nostru a fost mereu invidiat de cei din jur, pentru cadrul natural în care se află poziționat, pentru curățenie și spațiile verzi, aspecte care se datorează în principal calității oamenilor. În ceea ce ne privește, vom continua si in acest an programul de amenajari peisagistice, plantări de arbori și arbuști și înființarea de noi zone verzi, atractive. – a declarat Dragoș Chitic

Vom monta echipamente fitness cu acces liber în trei zone publice ( Parcul Central, zona complexului Aurora si parcul de pe Aleea Paltinilor din cartierul Mărăței )

Vom întreține mobilierul stradal existent și vom achizitiona si monta 100 de bănci și 100 de coșuri de gunoi.

Vom realiza în perioada propice erbicidarea aleilor pietonale în zonele în care se impune această operațiune.

Pentru anul 2019 ne-am propus o mai bună întreținere a locurilor de joacă pentru copii existente dar și realizarea a patru locuri de joacă cu echipamente moderne.

Vom reabilita toate punctele de colectare a deseurilor și vom implementa accesul pe bază de cartelă pentru a fi folosite doar de cetățenii arondați.

Reducerea numărului de câini fără stăpân prezenți pe străzile din municipiu va fi o preocupare constantă și pentru acest an, completată de asigurarea unor condiții optime de cazare în adăpostul de câini și colaborarea cu asociațiile de profil inclusiv pentru sterilizări gratuite și stimularea  adopțiilor.

Vom continua achiziția de  noi echipamente pentru iluminatul ornamental de sărbători în completarea celor existente. Puntea pietonală de acces la Ștrandul municipal va iluminată cu șiruri de leduri architecturale.

Vom reabilita semnalele luminoase de la intrările în oraș dinspre Roman, Bicaz, Tg. Neamț.

Vom amplasa în acest an încă 20 de camere de supraveghere video în zonele importante care se vor adăuga celor 54 deja funcționale, centralizate în dispeceratul aflat la sediul Poliției Locale.

Este al doilea an în care administrăm în regim propriu strandul municipal și vom continuă să realizăm investiții și o întreținere care să crească atractivitatea acestui important obiectiv turistic și de agrement. Vom continua să facilităm organizarea de evenimente în ștrand .

Piața agroalimentară va fi mai bine pusă în valoare prin încurajarea producătorilor și realizarea unor târguri specifice.

Vom pregăti pârtia de schi pentru a putea fi deschisă și în sezonul 2019-2020 și vom căuta cele mai bune soluții pentru investiții în infrastrucura turistică de pe masivul Cozla care să facă obiectivul atractiv pe tot parcursul anului. Pentru aceasta pregătim atragerea de fonduri externe sau  guvernamentale și parteneriate public-private .

Baia comunală a fost redeschisă în toamna anului trecut în administrarea directă a primăriei. Vom continua să o modernizăm și vom amenaja la etajul clădirii o sala de fitness.

Stadionul Ceahlăul va beneficia de lucrări de reabilitare în care am inclus și înlocuirea pistei pentru atletism oferită gratuit pietrenilor pentru mișcare. Vom continua parteneriatele cu federațiile de profil pentru a aduce atât la stadion cât și la Sala Polivalentă competiții importante.

Și în acest an vom amenaja noi locuri de parcare pentru pietreni și vom introduce sisteme online de plată și rezervare a locului de parcare.

Vom continua să oferim tinerilor din Piatra-Neamt locuințe ANL, iar persoanelor aflate într-o situație locativă dificilă le vom acorda locuințe sociale sau de necesitate. În parteneriat cu ANL, se va construi în orașul nostru un bloc de locuințe destinate specialiștilor din sănătate și educație, în cartierul Dărmănești.

Unitățile școlare vor beneficia în acest an de investiții atât din fonduri europene, cât și din fonduri proprii pentru a asigura elevilor din Piatra-Neamț cele mai bune condiții. Toate școlile din orașul nostru dețin autorizații sanitare de functionare, îndeplinesc normele de funcționare ISU și au încălzire centralizată. Vom menține o comunicare cât mai bună cu unitățile de învățământ pentru a interveni prompt în rezolvarea problemelor.

Cele șapte centre de permanență care funcționează în Piatra-Neamț vor avea asigurate resursele necesare pentru a oferi pietrenilor posibilitatea de a beneficia de servicii medicale în proximitatea domiciliului.

Serviciile sociale oferite de primăria pietreană prin Direcția de Asistență Socială au fost premiate anul trecut la Gala Excelenței în Administrație, lucru care ne onorează, dar ne și motivează să continuăm pe același drum. În cadrul centrelor sociale municipale beneficiază de condiții optime sute de copii și adulți iar, în cadrul Centrului Social Pietricica aproape 100 de persoane vârstnice sunt îngrijite și ajutate.

Pentru anul 2019 am extins gratuitățile la transportul pubic de persoane. Vor beneficia de transport gratuit în municipiul Piatra-Neamț pensionarii a căror venituri sunt de până la 1200 lei lunar, elevii și preșcolarii care locuiesc în alte zone decât cele arondate școlii și care provin din familii ale căror venituri nete lunare pe membru de familie se situează până la 850 lei, elevii medaliați la olimpiade naționale sau internaționale, respectiv la concursurile sportive naționale sau internaționale, precum și alte categorii de persoane vulnerabile.

Am pregătit și pentru anul în curs un amplu calendar de evenimente prin care să ne promovăm orașul, să creștem atractivitatea și să oferim pietrenilor posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber. Sărbătoarea Curții Domnești, Festivalul Dacic Petrodava, Piatra Fest 2019, Vacanțe Muzicale, Festivalul Toamnei sau Târgul de Crăciun sunt doar câteva manifestări de tradiție care vor avea loc și în acest an la Piatra-Neamț în organizare proprie sau în parteneriat.

Vezi și Piatra-Neamț: Ce investiții vom avea în Piatra-Neamț în anul 2019