NEAMȚ: Poliția Locală Piatra-Neamț – drept la replică

POLIȚIA LOCALĂ PIATRA NEAMȚ
DREPT LA REPLICĂ

În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în legătură cu articolul intitulat ”Probleme sub nasul Poliției Locale”, publicat în data de 19 martie 2019, vă precizăm următoarele:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În data de 19.03.2019, ora 02.55, prin Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, a fost anunțat, de către o locatară a unui bloc de pe strada Aleea Viforului nr.8, faptul că un grup de tineri deranjează liniștea publică. La ora 02.57 a fost anunțată patrula Poliției Locale care s-a deplasat la fața locului și a constatat că, într-un foișor aflat pe strada Viforului nr. 8, erau 5 minori care fumau, dar care nu consumau alcool sau substanțe psihotrope. Cei cinci adolescenți au declarat că stau cu chirie într-un imobil din apropiere și sunt elevi ai unui liceu din municipiul Piatra Neamț. Aceștia au fost avertizați verbal de către polițiștii locali și au fost conduși spre domiciliu.  Menționăm de asemenea, că pe timpul nopții, pe raza municipiului Piatra Neamț, acționează o singură patrulă de intervenție, formată din doi agenți de poliție locală, în conformitate cu Planul de Ordine și Siguranță Publică, aprobat de Consiliul Local Piatra Neamț.

Cât privește managementul Poliției Locale Piatra Neamț, în conformitate cu Legea 155/2010 (art.30 și art.31), evaluarea  activitatății instituției, se realizează de către Consiliul Local și primarul municipiului Piatra Neamț în funcție de criteriile specifice stabilite. Referitor la ”conflictele interne” menționate în același articol, precizăm că instituția Poliției Locale nu este o organizație politică, iar în interiorul acesteia nu există divergențe între conducere și colectivul din subordine.

PUBLICITATE