Medicul Cătălin Denciu s-a întors acasă la Piatra-Neamț

Cătălin Denciu (48 de ani), medicul care a încercarcat să salveze cât mai mulți bolnavi de coronavirus, cei mai mulți imobilizați la pat, dependenți de oxigen, după ce secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ a luat foc, s-a întors din Belgia, după un tratament de mai multe luni, anunță presa centrală.

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, s-a întors din Belgia. Cu doar câteva zile înainte de sărbătorile pascale, medicul a primit vestea că pericolul major a trecut și că poate pleca acasă!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Cu puțin timp înainte de Paște a primit vestea că poate fi externat. Și nu este o externare de moment, un fel de învoire medicală, ci una definitivă. Pentru că starea sănătății lui este bună în acest moment. Poate să meargă și să mănânce singur. Recuperarea lui este aproape completă.

Mai tebuie doar să facă anumite terapii de recuperare motorie, pentru a recăpăta într-o proproție cât mai mare, chiar completă, flexibilitatea articulațiilor.

Și, foarte important, mental este extrem de bine. Belgienii i-au salvat viața, i-au dăruit una nouă, ținând cont de starea în care a ajuns la ei.

În România nu se știe dacă ar fi supraviețuit.

Așa, Cătălin a putut veni acasă, la Piatra Neamț, pentru a sărbători Paștele. A ciocnit creștinește un ou, a stat la masă cu familia lui după atâtea luni de suferință.

Amândoi sunt epuizați după atâta efort și suferință. Și încă lupta nu e încheiată, chiar dacă recuperarea este una extraordinară”, au povestit apropiați ai familiei lui Cătălin Denciu, potrivit evz.ro.

Vezi și Medicul pietrean Cătălin Denciu a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

PUBLICITATE