NEAMȚ: O nouă promisiune: Luni începe montarea semaforului în intersecția de la Girov

Încă de la începutul anului, Prefectura Neamţ anunța semafoare şi camere de luat vederi inteligente în intersecţia de la Căciulești, comuna Girov, o zonă neagră pe harta accidentelor din județul Neamț.

Ultima promisiune a fost făcută în luna iunie, când directorul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a declarat într-o conferinţă de presă organizată de Prefectura Neamţ că intersecția semaforizată de la Căciulești (Girov) se va realiza până la sfârșitul lunii august.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astăzi, 11 septembrie, DRDP Iași anunță că de luni, 14 septembrie, vor începe lucrările.

Mai jos, comunicatul DRDP:

Urmare a informațiilor din presa locală nemțeană, dar și a accidentelor petrecute în intersecția DN 15D cu DJ 156A, pe raza localității Girov, județul Neamț, DRDP Iași precizează următoarele:

Intersecția DN 15D cu DJ 156A este o intersecție de tip „dublu T”, amenajată cu benzi destinate virajului la stânga pe ambele direcții de mers ale drumului național  15D, fiind prevăzută, totodată, cu insule de dirijare a traficului pe drumul județean DJ 156A.

Semnalizarea orizontală și verticală este realizată corespunzător, conform normelor și normativelor în vigoare.

Ca atare, așa cum reiese și din procesele verbale ale Poliției, cauza principală a accidentelor în zonă o constituie neatenția șoferilor (neacordarea de prioritate), în ciuda semnalizării corespunzătoare a intersecției menționate.

Cu toate acestea, urmare a accidentelor rutiere petrecute în ultima perioadă în intersecția menționată, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, s-a hotărât reglementarea circulației cu ajutorul semafoarelor rutiere.

În acest scop, DRDP Iași a organizat o procedură de achiziție pentru proiectare și execuție semaforizare intersecție DN 15D cu DJ 156A.

La momentul actual, ofertantul câștigător se află în faza de implementare a proiectului, lucrările efective urmând a începe luni, 14 septembrie 2020.

Totodată, pentru îmbunătățirea semnalizării orizontale și verticale, se vor amplasa suplimentar stâlpi lamelari de ghidare și butoni luminoși, care să atragă atenția participanților la trafic că tranzitează o zonă predispusă accidentelor rutiere.

PUBLICITATE