Isabela Stănescu, mândria comunității rome din Piatra-Neamț, pe scena Operei Naționale București

Isabela Stănescu este unul dintre „copiii fenomen” cu care comunitatea locală din Piatra-Neamț se mândrește. Este de origine romă și se mândrește cu acest lucru și cu frumoasa ei familie care o susține în totalitate.

După ce încă din copilărie a înfruntat ideea că soarta femeilor rome este de a sta la cratiţă, Isabela Stănescu a ajuns să facă parte din elita muzicală a României şi să cânte la Metropolitan Opera House din New York. – notează MESAJUL.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Recent, soprana Isabela Stănescu a fost inclusă în cadrul Corului Regal, un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, studenţi şi absolvenţi ai Conservatorului din Bucureşti.

Ieri, 9 aprilie, a postat cu mândrie pe pagina de Facebook câteva fotografii care i-au deschis o nouă ușă pe drumul evoluției, primul concert susținut cu orchestră pe scena Operei Naționale din București.

”Vreau să le mulțumesc celor de la Fundația Regală Margareta a României pentru că mi-au oferit oportunitatea extraordinară de a lucra cu maestra Nelly Miricioiu și de a concerta cu Orchestra Operei Naționale București, alături de maestrul dirijor Ciprian Teodorașcu, pe una din scenele pe care în sfârșit am reușit să pășesc (cu mari emoții) în calitate de solist, scena Operei Naționale București”.

Isabela este laureata mai multor concursuri de muzică, obținând printre altele, trofeul la secțiunea de canto clasic al Concursului Internațional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, premiul I la Olimpiada Națională de Muzică, premiul I finalist la Concursul Național de Canto Clasic „Achim Stoia” și, de asemenea, la Concursul Național de Teoria Muzicii “Constantin Constantinescu”.

În urmă cu doi ani, Isabela a ridicat juriul „Românii au talent” în picioare (vezi aici VIDEO)

Deși întâlnim foarte mult tradiționalism în cadrul comunității rome, este de lăudat faptul că părinții Isabelei Stănescu au fost de acord ca talentul nativ pentru muzică să fie susținut și încurajat, ajungând astfel bursieră a Fundației Principesa Margareta a României și mai apoi solistă pe scena Operei Naționale Române.

Într-un interviu pentru stiri-neamt.ro, din 2019, Isabela spunea că deși nu face parte dintr-o familie de muzicieni, s-a axat pe muzica clasică iar astăzi este mândria etniei rome din Piatra-Neamț și un exemplu pentru toți elevii care trebuie sprijiniți să-și dezvolte talentul.

Chiar dacă pleca dimineața la școală și ajungea pe seară acasă, după ce își termina orele, lecțiile de canto și repetițiile, nu doar muzica este este ceea ce o definește pe Isabela, ea fiind pasionată în general de artă, cinematografie, literatură și filosofie.

Mă bucur extraordinar de tot ce mi se întâmplă. Prin muzică, mi-am creat un univers al meu, și tot prin muzică, mă exteriorizez, simt că munca mea e răsplătită. Este momentul cel mai satisfăcător pentru mine, mai ales când mă gândesc că toți anii mei de muzică se rezumă la doar câteva minute pe scenă. E ireal ce trăiesc în momentul aplauzelor.

Îmi doresc foarte foarte mult ca prin această cale să le mulțumesc profesorilor mei de muzică, în mod special doamnei mele profesoare de canto clasic, Narcisa Pavel, pentru toată răbdarea și timpul pe care l-a investit în mine, părinților mei fără de care nu aș fi fost ce sunt acum și nu în ultimul rând prietenilor și oamenilor care mi-au fost alături în momentele mele de emoție absolută (se știu ei care sunt).

Și să nu uit de surorile mele drăguțe, care tot timpul mă ajută cu machiajul, rochiile, dar și partiturile uitate acasă…” – a declarat Isabela Stănescu pentru stiri-neamt.ro.

PUBLICITATE