Neamț: Isabela Stănescu, mândria comunității rome din Piatra-Neamț

Isabela Stănescu este una dintre elevele cu care comunitatea locală din Piatra-Neamț se mândrește.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este laureata mai multor concursuri de muzică, obținând printre altele, trofeul la secțiunea de canto clasic al Concursului Internațional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, premiul I la Olimpiada Națională de Muzică, premiul I finalist la Concursul Național de Canto Clasic „Achim Stoia” și, de asemenea, la Concursul Național de Teoria Muzicii “Constantin Constantinescu”.

Vezi și Isabela, mândria țiganilor din Piatra-Neamț, a ridicat juriul „Românii au talent” în picioare (VIDEO)

Un lucru mai puțin cunoscut este acela că Isabela face parte din comunitatea romă din Piatra-Neamț, nu s-a dezis niciodată de acest lucru și se mândrește cu asta, iar succesul ei pe parte artistică face cinste și onoare acestei comunități.

Deși întâlnim foarte mult tradiționalism în cadrul acestei comunități, este de lăudat faptul că părinții Isabelei Stănescu au fost de acord ca talentul nativ pentru muzică să fie susținut și încurajat, iar astăzi avem o tânără bursieră a Fundației Principesa Margareta a României, care studiază canto clasic în cadrul Liceului de Artă Victor Brauner.

Deși nu face parte dintr-o familie de muzicieni, Isabela s-a axat pe muzica clasică iar astăzi este mândria etniei rome din Piatra-Neamț și un exemplu pentru toți elevii care trebuie sprijiniți să-și dezvolte talentul. Chiar dacă pleacă dimineața la școală și ajunge pe seară acasă, după ce își termina orele, lecțiile de canto și repetițiile, nu doar muzica este este ceea ce o definește pe Isabela, ea fiind pasionată în general de artă, cinematografie, literatură și filosofie.

Mă bucur extraordinar de tot ce mi se întâmplă. Prin muzică, mi-am creat un univers al meu, și tot prin muzică, mă exteriorizez, simt că munca mea e răsplătită. Este momentul cel mai satisfăcător pentru mine, mai ales când mă gândesc că toți cei 12 ani ai mei de muzică se rezumă la doar câteva minute pe scenă. E ireal ce trăiesc în momentul aplauzelor.

Îmi doresc foarte foarte mult ca prin această cale să le mulțumesc profesorilor mei de muzică, în mod special doamnei mele profesoare de canto clasic, Narcisa Pavel, pentru toată răbdarea și timpul pe care l-a investit în mine, părinților mei fără de care nu aș fi fost ce sunt acum și nu în ultimul rând prietenilor și oamenilor care mi-au fost alături în momentele mele de emoție absolută (se știu ei care sunt).

Și să nu uit de surorile mele drăguțe, care tot timpul mă ajută cu machiajul, rochiile, dar și partiturile uitate acasă…” – ne-a declarat Isabela

Amintim că Isabela Stănescu se află pe „panourile olimpicilor”din Piatra-Neamț, prin intermediul unui proiect demarat de primăria municipiului, prin care performerii orașului au fost promovați cu ajutorul acestor panouri publicitare. (vezi articolul – AICI)

Nota Bene:
Ca fapt divers, Isabela tocmai și-a suspendat contul de Facebook pentru a putea învăța, în liniște, pentru Bacalaureat.

Despre Isabela puteți afla mai multe în materialul video de mai jos, din cadrul emisiunii „Din viața romilor”:

PUBLICITATE