HAOS la PSD și USR Piatra-Neamț. Își dau afară viceprimarii și consilierii

În prima zi de primăvară, scena politică din Piatra-Neamț a fost marcată de mutări politice care de care mai ciudate.

În centrul acestor evenimente se află PSD și USR, care au procedat la excluderea viceprimarilor și a unor consilieri din partidele lor, în urma unor jocuri politice pe care le putem considera dăunătoare cel puțin electoral.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totul a început cu demiterea viceprimarului Alin Lehăduș de către consilierii locali din Piatra-Neamț (vezi articolul AICI). În urma demiterii, Eduard Minuț din partea PSD a fost numit ca noul viceprimar, decizie urmată rapid de anunțul președintelui PSD Neamț, Vasilică Harpa, despre excluderea lui Minuț și a unei consiliere importante din partid (șefa Inspectoratului Școlar, Florentina Moise).

Practic, după ce și-au pus viceprimar la Piatra-Neamț pentru a se implica și a fi mai aproape de problemele locuitorilor cum tot se laudă, PSD îl dă afară din partid. (vezi articol AICI)

Nu doar PSD a fost cuprins de valul de excluderi, ci și USR Piatra-Neamț, care, sub conducerea deputatului Iulian Bulai, a anunțat excluderea din partid a viceprimarului municipiului Piatra-Neamț, Marius Irimia, alături de un alt consilier USR.

Bineînțeles că astfel de decizii ar putea crea probleme penale ambilor șefi de partide, unde excluderea unui membru care nu a încălcat statutul (sau Constituția) este ilegală.

Cert este că pietrenii (care mai sunt interesați) au asistat la un spectacol politic marcat de decizii impulsive și unde jocurile de putere par să primeze în detrimentul administrației eficiente și a proiectelor.

PUBLICITATE