George Lazăr, final de mandat la Prefectura Neamț

Președintele PNL Neamț, George Lazăr, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul mandatului de 2 ani și 3 luni de prefect al județului, funcție pe care a deținut-o până vineri, 28 ianuarie, când a fost schimbat, conform negocierilor politice de la nivel central, cu Adrian Niță.

Este un ciclu pe care l-am încheiat după aproximativ doi ani și trei luni de mandat. Un mandat deloc ușor, un mandat pe care l-am dus cu onoare, cu respect față de cetățenii din județul Neamț și instituțiile publice din județul Neamț, un mandat cu multe încercări și provocări, cu reușite și cu succes, dar un mandat care se încheie, astăzi, conform negocierilor politice din noua alianță care guvernează România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Plec cu fruntea sus din funcția de prefect al județului Neamț și îmi doresc ca viitorul prefect să aibă un mandat mai ușor decât l-am avut eu, și un mandat pe care să-l ducă la bun sfârșit la înălțimea responsabilităților pe care le impune funcția.” – a transmis George Lazăr.

Acesta a amintit câteva dintre realizările și încercările pe care le-a avut în calitate de prefect, precum dosarul Cheile Bicazului, „o reușită pe care am bifat-o în calitate de prefect”, dar și gestionarea pandemiei, amintind, totodată, de tragedia de la ATI Piatra-Neamț.

Consider că în mandatul meu de prefect am urmărit întotdeauna respectarea legii și a legalității în interiorul instituției, cât și din punct de vedere juridic în ceea ce înseamnă legătura cu instituțiile publice, cu primăriile și Consiliul Județean.

Nu am făcut niciodată rabat de la respectarea legalității, nici atunci când a fost vorba despre primari care au o culoare politică de stânga, de dreapta sau colegi de partid. Întotdeauna am aplicat legea așa cum scrie la carte. Asta îi doresc și noului prefect, să respecte întotdeauna legea și să pună ma presus de tot înălțimea funcției, respectarea legii și nu interesele de partid” – a mai spus George Lazăr.

Un alt subiect abordat în conferința de presă de șeful liberalilor nemțeni au fost propunerile pentru subprefecți (vezi articolul AICI)

George Lazăr a ținut să răspundă și reacţiei președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la adresa consilierilor judeţeni liberali care s-au abţinut la vot la proiectul de hotărâre privind noul spital judeţean (vezi articolul AICI)

„Au apărut în spațiul public nişte remarci total nepotrivite, umplute de ură şi de venin ale unui om care este disperat, Ionel Arsene și care nu înţelege nici în al doisprezecelea ceas să respecte legea, legalitatea în judeţul Neamţ, crezându-se stăpân pe moşie.

Alegaţiile făcute de preşedintele CJ Neamţ nu au niciun temei, nici măcar moral, nu mai spun juridic.

Noi, liberalii, ne dorim să avem un spital judeţean la Neamţ şi să investim în sănătate. Să avem un spital judeţean modern, eficient pentru care să investim banii.

Nu să plece banii din judeţ la Spitalul Leţcani, a cărui construire este cercetată de DNA, investiţie care pune multe semne de întrebare, investiţie care nu a fost niciodată potrivită pentru locuitorii din judeţul Neamţ, investiţie care a stat maximn 45 de zile deschisă şi care în acest moment este în conservare.

Asta arată bătaia de joc crasă la adresa banului public şi faţă de locuitorii din județul Neamţ.

Nemţenii au nevoie să se trateze în Neamţ, nu la Iaşi, nu la Bucureşti, nu la Bacău, nu unde are domnul Arsene prieteni, ci în Neamţ”, a declarat George Lazăr, care a explicat și cum stau lucrurile din punct de vedere juridic.

Totodată, președintele PNL Neamț a amintit și de iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ de a construi un nou sediu, care ar presupune cheltuirea a 2,2 milioane de euro din banii nemţenilor, respectiv 3.150 euro pentru un metru pătrat de construcţie.

În încheiere, George Lazăr s-a arătat deschis ca alianța de la nivel central să poată funcționa și la nivelul județului Neamț, dar „dacă suntem într-o alianță la nivel central trebuie să fie și respect la nivel județean.”

PUBLICITATE