Fețele noi, candidații tineri și ”fresh” promiși de Orban sunt Țapu și Cozmanciuc

PNL Neamț și-a definitivat candidații de pe locurile eligibile pentru alegerile parlamentare: Țapu la Senat și  Cozmanciuc, Leoreanu și Calista la Camera Deputailor.

În urmă cu două săptămâni, Ludovic Orban le-a amintit liderilor județeni că nu sunt veșnici, spunându-le: “Puneți tineri pe liste, oameni fresh, fețe noi. Noi nu suntem veșnici, trebuie sa ne gândim la viitorul partidului”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Declarația de la acea vreme a lui Orban nu a fost luată în seamă de Mugurel Cozmanciuc, șeful liberalilor nemțeni, care s-a pus pe primul loc la Camera Deputaților, iar la Senat pe același Eugen Țapu-Nazare.

Așa că declarația lui Orban e vorbă în vânt la Neamț, la fel cum a fost și decizia, scrisă și obligatorie, de a nu aduce primari PSD la PNL. Oricum, în filiala condusă de Mugurel Cozmanciuc deciziile de la centru și Statutul partidului sunt facultative.

Astfel, Mugurel Cozmanciuc, marele pierzător al alegerilor locale și Eugen Țapu-Nazare vor deschide din nou listele, mergând spre al 3-lea mandat de parlamentar, fiecare.

Pe celelalte două locuri eligibile se află deputatul Laurențiu Leoreanu, singurul liberal nemțean care are notorietate și intenție de vot cât toți ceilalți la un loc și deputata Mara Calista, adusă tocmai de la Teleorman pentru a candida la Neamț (vezi articol).

Cozmanciuc face politică de mai bine de 20 de ani, a obținut diverse sinecuri pe vremea când era la Iași, sub aripa protectoare a lui Relu Fenechiu.

A fost numit politic la conducerea mai multor societăți aparținând statului, una din numiri terminându-se cu un dosar la DNA. A mai fost consilier local și județean, apoi Secretar de Stat, deputat de Iași și deputat de Neamț. Practic, politician de meserie, acum își dorește cel de-al treilea mandat de deputat.

Eugen Țapu-Nazare a fost un alt fericit al sorții, fiind consilier județean, subprefect, Secretar de Stat și senator de două ori. Acum așteaptă să primească încă un mandat în Parlament. Al treilea.

Din acest motiv putem considera pe bună dreptate că celor doi li se potrivește sintagma de ”dinozauri politici”.

Vezi si: Piatra-Neamț: Scenă penibilă la prima conferință de presă a primarului Carabelea (VIDEO)

PUBLICITATE