Declarație șoc a șefului PSD, premierul Ciolacu: „Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți”

Premierul Marcel Ciolacu a provocat un val de indignare după ce a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că Buzăul nu face parte din Moldova, solicitând să nu fie „jignit” prin asocierea cu această regiune.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a fost protagonistul unei scene controversate în timpul unei conferințe de presă organizate la Timișoara ieri, 25 aprilie, în contextul discuțiilor despre regionalizarea țării și despre infrastructura care conectează Moldova de restul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Declarațiile sale au aprins spiritele, mai ales după ce a făcut o remarcă pe care mulți o consideră jignitoare la adresa locuitorilor din Moldova.

Răspunzând unei întrebări premierul Ciolacu a afirmat: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”.

Ciolacu subliniază practic că a considera un alt județ parte din Moldova ar fi o jignire.

Afirmația premierului nu doar că denotă o lipsă de respect și dispreț față de cetățenii din zona Moldovei, dar și o ignorare a realităților culturale și istorice ale regiunii.

Cu atât mai mult cu cât imaginea premierului apare pe bannerele electorale din județul Neamț (chiar și cele alături de cruci – vezi articol AICI)

Această gafă vine într-un moment delicat pentru premierul Ciolacu, care se află în plină campanie electorală, și va avea repercusiuni semnificative asupra sprijinului electoral în regiunea Moldova.

 

PUBLICITATE