Decizie CJSU Neamț – Se va face un pod nou la Luțca

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a emis, astăzi, 10 iunie, o hotărâre care vizează noile măsuri pentru „revenirea la starea de normalitate în urma distrugerii podului de la Luțca”.

Astfel, potrivit hotărârii CJSU, în perioada imediat următoare, se va înainta o solicitare către Ministerul Apărării Naţionale pentru a analiza prin specialiştii proprii oportunitatea de montare şi ulterior montarea unui pod de campanie militar, amplasat în amonte de podul distrus, pentru a veni în sprijin cetăţenilor din localitățile limitrofe, în sensul reducerii timpului de deplasare pe rutele ocolitoare precum şi pentru accesul autospecialelor de intervenţie (Poliție, Pompieri, Salvare etc.).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Următorul pas este o solicitare către Consiliul Judeţean Neamţ pentru a identifica sursele financiare de realizarea etapei de elaborare a documentaţiei tehnico-economice pentru construcţia unui pod nou peste râul Siret, în localitatea Luţca, comuna Sagna.

Consiliul Judeţean Neamţ va convoca în regim de urgenţă un expert tehnic atestat pentru cerinţa A4, B2, D — poduri, pentru efectuarea următoarelor expertize:
➢ Expertiza tehnică a proiectului nr. 319/2019, elaborat de S.C. ALIDO PROIECT S.R.L., privind modul de asigurare a cerinţelor fundamentale aplicabile prevăzute de Legea 10/1195 privind calitatea în construcţii republicată, cu modificările ulterioare;
➢ Expertizarea execuţiei lucrărilor şi stabilirea modului de respectare a proiectului tehnic şi a reglementărilor tehnice;
➢ Stabilirea condiţiilor de dezafectare a podului.

După finalizarea demersurilor Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Neamţ, vor întocmi un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea obţinerii sprijinului financiar din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului, în vederea realizării unui pod nou.

HCJSU nr. 29 din 10.06.2022

S-a rupt un pod din Neamț (FOTO)

PUBLICITATE