Curtea de Apel Bacău: Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, rămâne sub control judiciar

Magistrații de la Curtea de Apel Bacău au decis, vineri, ca Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, să rămână sub control judiciar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Judecătorii au decis ca şeful CJ Neamţ să fie cercetat în stare de libertate, chiar dacă reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut rearestarea lui Ionel Arsene.

În primă fază, Tribunalul Neamț a respins ca nefondată cererea DNA, de înlocuire cu măsura arestării preventive a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru trafic de influenţă. (vezi articolul – AICI) Procurorii au contestat decizia, dar judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bacău au respins şi această contestaţie a anchetatorilor.

„Solutia pe scurt: Încheierea nr. 28/CP I În temeiul art. 425 ind. 1 al. 7 pct. 1 lit. b C .p .p respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – D.N.A. – Serviciul Teritorial Bacău împotriva încheierii nr. 46/CP din 26.03.2018 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 431/103/2018/a1.3. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 30.03.2018.” 

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Bacău în urmă cu câteva săptămâni, el fiind plasat sub control judiciar.

Vezi și Comunicat oficial de la DNA: Ionel Arsene, liderul PSD Neamț, trimis în judecată

PUBLICITATE