Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, scapă de arest și rămâne sub control judiciar

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, rămâne sub control judiciar după ce judecătorii au decis astăzi că nu a încălcat condiţiile impuse la eliberarea din arest, aşa cum au reclamat procurorii DNA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astăzi, 26 martie, la Tribunalul Neamț s-a judecat cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv. Instanţa a respins solicitarea procurorilor. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa superioară.

Conform unor surse judiciare citate de Adevărul, procurorii DNA şi-au motivat cererea considerând că inculpatul nu a respectat condiţia de a se prezenta în faţa instanţei, ci a fost reprezentat de avocat, în momentul în care judecătorii de la Tribunalul Neamţ au analizat solicitarea sa de ridicare a controlului judiciar pentru a-i permite să părăsească ţara în perioada 21-23 martie. Ionel Arsene a depus această cerere pentru a putea participa, în intervalul amintit, la un eveniment pe teme economice, organizat la Bruxelles, însă nici Tribunalul Neamţ, şi nici instanţa superioară nu i-au acceptat solicitarea.

PUBLICITATE