Copiii aflați în dificultate primesc 75 de lei de la Primăria Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț va cheltui cel mult 75 de lei (de persoană) pentru aproximativ 1.000 de copii aflaţi în dificultate din municipiul Piatra Neamţ.

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Andrei Carabelea, Primăria municipiului Piatra-Neamț va oferi, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, un sprijin în valoare de cel mult 75 de lei pentru fiecare copil aflat în dificultate din oraș (1000 de astfel de cazuri).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, copiii vor primi un pachet cu „materiale educaționale, produse alimentare, obiecte vestimentare etc.”, toate acestea având o valoare de până la 75 de lei.

Sigur că întrebarea legitimă este ce haine, alimente, rechizite etc. poți cumpăra pentru un copil cu suma totală de 75 de lei (sau mai puțin), ținând cont de scumpirile din ultima vreme?

De precizat că în evidențele Direcției de Asistență Socială din Piatra-Neamț se află un număr de aproximativ:

  • 390 de copii în grad de handicap
  • 210 copii care beneficiază de servicii în cadrul centrelor
  • 100 de copii aflați în situație de risc și monitorizați
  • 300 de copii aflați în întreținerea familiilor beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei.

Suma totală pe care Primăria Piatra-Neamț o va cheltui pentru aflaţi în dificultate din Piatra-Neamț va fi de 75.000 de lei.

Ca și comparație, pentru bradul de Crăciun, Primăria cheltuie de 3 ori mai mulți bani: 220.000 de lei (vezi articol AICI)

PUBLICITATE