Cele mai frumoase obiective din județul Neamț

Se spune adesea că locuitorii unei anumite zone sunt cei care „sfințesc” locul. Acest lucru datorându-se în mare parte faptului că farmecul natural al universului care ne înconjoară nu are nevoie de îmbunătățiri, dar armonia, ospitalitatea și bunul simț sunt întotdeauna binevenite când vine vorba de vizitarea unui loc nou.

Cei ce sunt pasionați de ieșiri în aer liber și de mici drumeții la fiecare sfârșit de săptămână, cu siguranță sunt familiarizați cu cele mai importante atracții turistice, dar tot mai există mici zone secrete pe care doar localnicii le cunosc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Așadar, turiștii care decid să viziteze județul Neamț au parte de o bogăție de peisaje și locuri unice în lume.

Farmecul naturii este greu de egalat, în timp ce frumusețea clădirilor încărcate de istorie ne aduce aminte cât de importantă este conservarea obiectivelor lăsate de strămoși.

Cheile Bicazului

Frumusețea acestei zone geografice pitorești atrage anual turiști nenumărați atât din țară cât și din străinătate. Zona se află la aproximativ 20 de kilometri de orașul Bicaz, având o întindere de aproximativ 8 kilometri, fiind delimitată de Lacul Roșu și Bicazul Ardelean.

Cheile care fac legătura dintre Moldova și Transilvania s-a format datorită eroziunilor râurilor care le traversează, rezultând într-un peisaj greu de egalat în lume.

Maiestuozitatea pereților de stâncă este un element care a dus la transformarea acestui loc în arie protejată. Cei ce doresc să se relaxeze în natură nu vor regreta o astfel de ieșire.

În plus, pereții de calcar adăpostesc câteva peșteri de o frumusețe aparte.

Masivul Ceahlău

Pasionații de drumeții și iubitorii de natură sunt invitați să facă o ieșire în această zonă care este supranumită „Olimpul românilor”. Așadar, acest loc încărcat de spiritualitate nu poate fi trecut cu vederea. Cele 7 trasee montane le stau la dispoziție călătorilor în orice moment.

Tocmai de aceea unul dintre cei mai impunători munți ai Carpaților Orientali sunt frecventați de către turiști în orice sezon. Cât despre atracții, acestea variază de la o simplă floare gingașă aflată în vârf până la stâncile falnice care găzduiesc altarul zeului Zalmoxis.

Mai toți localnicii și turiștii își însemnează data de 6 august în calendar deoarece în această zi are loc sărbătorea acestui munte.

Obiectivele turistice cunoscute fiecărei zone sunt apreciate uneori chiar la nivel național, dar asta nu înseamnă neapărat că ele sunt vizitate și de către localnici. Vremea bună este adesea un prilej excelent pentru a face mici escapade și pentru a învăța lucruri noi sau a descoperi locuri aparte.

Pe de altă parte, evenimentele locale sunt un motiv de divertisment și relaxare, mai ales că durează până pe 31 iulie. Serile la cinema, vizitele la galeriile de artă sau la muzeu, plimbările prin natură sunt toate moduri ideale de a descoperi frumusețile unei anumite zone.

Zimbrăria Dragoș Vodă

O altă activitate potrivită unei zile de vară este o vizită la obiectivul turistic cunoscut sub numele de „Zimbrăria”. Orice călător care ajunge prin Neamț este sfătuit să facă un mic popas pentru a se putea bucura de un loc cu adevărat deosebit.

În urma unei astfel de vizite călătorul de rând află că zimbrul este printre cele mai mari mamifere de uscat pe care le adăpostește Europa, reușind să ajungă de-a lungul vieții chiar la o greutate de 800 de kilograme.

Astfel, la Zimbrăria Dragoș Vodă se pot zări aceste vietăți frumoase, fiind printre puținele locuri care oferă această facilitate în țara noastră.

Parcul național are o suprafață de 30.000 de hectare, fiind acoperit cu lacuri, copaci și iarbă, hrana preferată a zimbrilor. Turiștii sunt primiți cu brațele deschise tot timpul anului, ba mai mult, chiar s-a construit un foișor în care ei pot să stea pentru a observa mai bine cum decurge o zi din viața zimbrilor.

Obiective istorice

În timp ce obiectivele în aer liber reușesc să cucerească prin simplitate, clădirile încărcate de istorie le oferă vizitatorilor o experiență încântătoare din toate punctele de vedere.

Un prim exemplu este reprezentat de Cetatea Neamțului, un mic colț de rai situat la o înălțime de 480 metri, loc din care domnitorii Moldovei aveau o vedere perfectă în toate unghiurile importante. Istoria locului este una foarte bogată, fiind fortificată de către Ștefan cel Mare și distrusă mai apoi de Mihai Racoviță.

Un loc la fel de frumos, plin de poveste și încărcătură emoțională este casa marelui povestitor Ion Creangă. În satul Humulești s-a scris istoria, iar lucrul cel mai frumos este că în prezent oricine are onoarea de a păși pe urmele marelui povestitor. În plus, călătorii curioși pot arunca o privire în casă pentru a vedea cu ochii lor cum trăiau oamenii în trecut.

Iată câteva dintre cele mai frumoase obiective ale orașului Neamț. Unele dintre ele sunt vizitate an de an de către curioși din toate colțurile lumii, în timp ce altele înfățișează o încărcătură aparte, fiind frecventate îndeosebi de către cunoscători.

PUBLICITATE