Rezervatia de Zimbri Dragos Voda, printre cele mai frumoase locuri din Romania

Conform site-ului Sfatul Parintilor, Rezervatia de Zimbri „Dragos Voda” din comuna Vanatori, judetul Neamt, este prezentata ca unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, locuri pe care nu trebuie sa le ratezi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Rezervatia de Zimbri – Neamt cunoscuta si sub denumirea de Rezervatia de Zimbrii „Dragos-Voda”, este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip faunistic) situata in judetul Neamt, pe teritoriul administrativ al comunei Vanatori-Neamt. Arealul se intinde pe o suprafata de 11.500 hectare, aflandu-se se afla in partea sudica Muntilor Sabasei (diviziunea centrala a Muntilor Stanisoarei) si cea nordica a judetului Neamt. Zona se afla la nord de portiunea din DN15B, ce leaga localitatile Vanatori-Neamt si Pipirig. In cadrul rezervatiei se gasesc trei iazuri (Zimbrilor, Cerbilor si Capriorilor).

sursa http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/pontul-zilei-familie-parinti/cele-mai-frumoase-10-locuri-din-romania-nu-trebuie-sa-le-ratezi-foto/

 

PUBLICITATE