Cât câștigă șeful Poliției Locale Piatra-Neamț

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă seară la Digi24 despre reforma poliției, pornind de la unele abuzuri făcute de agenți de la Poliția Locală și Națională în perioada stării de urgență.

Potrivit ministrului, polițiștii locali sunt în subordinea primăriilor, unde s-au mărit salariile considerabil, iar un polițist local poate câștiga de două ori mai mult decât un polițist al Poliției Naționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, la Piatra-Neamț, salariile de bază potrivit documentului postat pe site-ul Poliției Locale Piatra-Neamț se situau la 31 martie 2020 între 2313 lei și 11.051 lei.

Concret, șeful Poliției Locale Piatra-Neamț, Eugen Pancu, are un salariu de bază de 11.051 lei, directorul adjunct câștigă 9848 lei iar șeful de birou 8792 lei. Un polițist local fără vechime are un salariu de bază de 2313 lei.

La aceste venituri se adaugă și:

  • norma de hrană
  • spor de muncă pe timpul nopții (25% din salariul de bază)
  • vouchere de vacanță (în valoare de 1.450 lei)
  • pentru cei care exercită activitate de control financiar preventiv (primesc în plus 10% din salariul de bază)
  • pentru cei care sunt în comisiile de concurs (încă 10% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată)

Spre deosebire, potrivit tabelului cu minimul și maximul veniturilor salariale nete achitate personalului din Inspectoratul de Poliție Județean Neamț în luna ianuarie 2020, salariile erau cuprinse între 1,458 lei și 10,226 lei. Conform IPJ Neamț, în valorile maxime ale veniturilor salariale nete, pot fi incluse și veniturile acordate în baza unor Hotărâri Judecătorești sau ca urmare a recalculării unor diferențe neacordate din lunile precedente.

Poliția Locală a municipiului Piatra-Neamț îl are la cârma pe Eugen Pancu de la începutul lui 2014.

Adică de mai bine de 6 ani, domnul Pancu păstorește activitatea polițiștilor locali.
Uitându-ne peste grila de salarizare, nu am putut trece cu vederea suma destul de frumușică pe care șeful poliției locale o are trecută în dreptul său: 11.051 lei salariu de bază.

La aceasta suma se pot adăuga câteva sporuri. Cât câștigă net rămâne deocamdată un mister, dar suntem siguri că polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție Neamț privesc cu admirație și uimire aceste venituri.

Mai cu seamă că Ministrul de Interne, Marcel Vela, tocmai ce a declarat zilele acestea că sunt diferențe foarte mari între polițiștii „naționali” și cei locali, din subordinea primăriilor.

Cât îl privește pe domnul Eugen Pancu, credem că își merită cu prisosință această sumă frumușică luna de luna, mai ales că și activitatea dumnealui este la înălțimea salariului.

Pentru a fi mai concreți, atașăm un articol care vorbește despre activitatea și calitățile șefului poliției locale Piatra-Neamț:

NEAMȚ: Viceprimarul și șeful Poliției Locale încalcă legea la Piatra-Neamț

PUBLICITATE