NEAMȚ: Viceprimarul și șeful Poliției Locale încalcă legea la Piatra-Neamț

La Piatra-Neamț, legea este facultativă chiar și pentru cei care ar trebui să o aplice, recte Poliția Locală. Mai mult, încălcarea unei Hotărâri de Consiliu Local are „girul” viceprimarului Bogdan Gavrilescu.

Publicam ieri un articol în care subliniam că PMP și-a început campania electorală la Piatra-Neamț, încălcând legea (vezi articolul AICI), după ce și-a montat bannere cu mesaje electorale pe câteva bulevarde din municipiul Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai grav, aceste bannere au fost montate sub supravegherea Poliției Locale. (vezi foto 1; foto 2)

Potrivit primarului Dragoș Chitic, în Piatra-Neamț este interzis (printr-o Hotărâre de Consiliu Local) montarea bannerelor cu mesaje electorale (este vorba despre bannerele stradale, montate între stâlpi). Singurele permise sunt cele care promovează evenimente culturale, economice, ştiinţifice şi altele de această natură.

Directorul Poliției Locale, Eugen Pancu, ne-a declarat că pentru bannerele electorale montate sâmbătă în Piatra-Neamț ar exista o autorizație … pe care nu a văzut-o.

Am înțeles de la domnul viceprimar Gavrilescu că există autorizație pentru cele două (n.r. – bannere). Eu nu am văzut, efectiv, autorizația dar am vorbit cu domnul vice care coordonează activitatea Serviciului de Urbanism, unde se emit, practic, acele autorizații și coordonează Poliția Locală. (…) Dânsul ne-a solicitat că este de montat un banner și că este autorizație pe acel banner.” – ne-a spus directorul Poliției Locale.

Întrebat dacă a primit/văzut autorizația respectivă, Eugen Pancu ne-a declarat că „acea autorizație nu aveam cum să o văd că era sâmbătă după-amiază”.

Eu nu pot să solicit autorizația sâmbătă sau duminică de la cineva. În mod normal așa ar fi trebuit să fie dar nu s-a întâmplat acum. Nu m-a sunat de la Urbanism să-mi spună că sunt emise două avize sau două autorizații pentru bannere. Asta e drept. Dar mâine dimineață, la prima oră, să mă duc să verific eu, cu ochii mei, chestiunea asta. Și dacă într-adevăr, nu este așa, atunci vor fi date jos, o să se ia măsuri, eventual. – ne-a mai declarat Eugen Pancu

Mai mult, acesta ne-a declarat că nu interzice nicio Hotărâre de Consiliu Local bannerele stradale electorale.

Nu interzice nicio Hotărâre de Consiliu Local bannerele stradale. Ele se montează, atât mash-urile cât și bannerele, cu autorizație de construire sau, eventual, cu avizul arhitectului șef. Există Legea 185 privind publicitatea stradală.” – a mai spus Pancu.

Concluzia e simplă.

Ori viceprimarul Bogdan Gavrilescu încalcă voit legea pentru a-și promova propriile bannere electorale, ori acesta nu cunoaște hotărârile de Consiliu Local și emite autorizații de amplasare nelegale.

Pe de altă parte, directorul Poliției Locale habar nu are de prevederile prin care bannerele publicitare electorale sunt interzise, după cum spunea primarul Dragoș Chitic și permite amplasarea acestor bannere „prin telefon”, că așa i-ar fi spus viceprimarul, fără să vadă autorizația sau avizul de amplasare.

Cu alte cuvinte, oricine poate monta sau construi în oraș după bunul plac, dacă „cineva” îl sună pe șeful Poliției Locale și-i spune că e în ordine, fără ca acesta să verifice actele.

În orice caz, ar fi de bun simț ca domnul viceprimar, la pachet cu șeful Poliției Locale să-și dea demisia, pentru că unul încalcă legea iar celalt permite încălcarea legii, ba chiar trimite polițiștii locali sa asiste cum legea este încălcată.

PUBLICITATE