Carabelea: „Din fericire, niciun copil sau cadru didactic nu a pățit nimic în urma incidentului de astăzi de la Școala Gimnazială Nr. 2”

„Din fericire, niciun copil sau cadru didactic nu a pățit nimic în urma incidentului de astăzi de la Școala Gimnazială Nr. 2”, este mesajul primarului municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, după ce în această dimineață s-a prăbușit tavanul într-o sală de clasă (vezi articol AICI)

Primarul Andrei Carabelea s-a deplasat la fața locului și, în urma discuțiilor cu direcțiunea școlii, s-au stabilit primele măsuri pentru remedierea situației.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mâine, la sediul Primăriei, va avea loc o ședință la care vor participa reprezentanții unității de învățământ și cei de la departamentele abilitate din Primărie, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru consolidarea, respectiv extinderea corpului principal al școlii.

„Mâine vom avea o ședință cu direcțiunea școlii și colegii din Primărie, ca să găsim soluția optimă pentru clădirea școlii. Cel mai probabil, vorbim de o extindere a corpului principal, care să aibă loc suficient și pentru sălile de clasă din clădirea veche. Vom identifica sursa de finanțare pentru expertiză și studiul de fezabilitate, iar la următoarea rectificare bugetară vom aloca banii necesari.” – a mai spus edilul

Trebuie precizat că în Piatra-Neamț au loc mai multe reabilități la școlile din oraș, din fonduri europene, care se datorează în totalitate fostei administrații care a scris proiecte și a atras bani nerambursabili.

Cu toate că au fost atrase numeroase fonduri pentru reabilitarea acestor școli, Andrei Carabelea a găsit de cuviință să renunțe la două contracte de finanțare.

Este vorba de Școala Gimnazială Elena Cuza și Colegiul Național de Informatică, a căror contracte de finanțare au fost reziliate pentru că administrația locală nu a fost în stare să organizeze șantierele pentru cele două investiții și nu a vrut să se complice:

”Pentru siguranța numeroaselor proiecte pe care le avem în lucru, trebuie să ne focusăm pe cele pe care le putem duce fizic, fără complicații.” – a declarat edilul orașului Piatra-Neamț la începutul anului 2023.

PUBLICITATE