Primăria Piatra-Neamț renunță la reabilitarea a două școli

Primăria municipiului Piatra Neamţ a anunţat, astăzi, 31 ianuarie, într-un comunicat de presă, rezilierea a două contracte de finanţare pentru reabilitarea a două școli.

Primăria Piatra-Neamţ că cele două contracte de finanţare încheiate pentru proiectele de reabilitare de la Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” şi Colegiul Naţional de Informatică vor fi reziliate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cele două contracte fac parte din proiectele de reabilitare a 10 școli din Piatra-Neamț pentru care fosta conducere a Primăriei a obținut finanțare.

Despre reabilitarea școlilor sub noua administrație, puteți citi AICI

Comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Contractele de finanțare încheiate pe programul de finanțare 2014-2020 pentru proiectele de reabilitare de la Școala Gimnazială Elena Cuza și Colegiul Național de Informatică vor fi reziliate

Contractele de finanțare pentru reabilitarea celor două unități de învățământ au fost semnate în anul 2022, având la bază documentații tehnice realizate în anul 2018.

În acest moment există două vulnerabilități principale legate de aceste proiecte: una este determinată de termenul de finalizare al proiectelor, respectiv 31 decembrie 2023; este un termen până la care finalizarea lucrărilor este aproape imposibilă, având în vedere că încă nu este finalizat proiectul tehnic și nu sunt încă demarate procedurile de achiziție pentru lucrări.

A doua problemă este legată de creșterea prețurilor pentru materialele de construcții, proiectele tehnice fiind elaborate în anul 2018.

Reabilitarea Colegiului Național de Informatică va fi primul proiect depus pe noul exercițiu financiar 2021-2027, proiectul fiind dorit de conducerea unității de învățâmânt. Pentru Programul Operațional Regional 2021-2027, Municipiul Piatra-Neamț are o sumă prealocată de 10 milioane de euro.

La Școala Gimnazială Elena Cuza au existat o serie de nemulțumiri din partea conducerii și a unora dintre părinți în privința proiectului de modernizare, astfel că vor avea loc discuții despre necesitatea și oportunitatea depunerii din nou a proiectului de reabilitare pe o altă linie de finanțare.

PUBLICITATE