Carabelea: Blocajele în trafic cauzate de pietonii care traversează singuri

Declarație incredibilă a primarului Andrei Carabelea, în privința blocajelor în traficul rutier din municipiul Piatra-Neamț.

Invitat în emisiunea revista presel la Monitor TV, primarul Andrei Carabelea a identificat problema aglomerărilor în trafic din ultima perioadă, iar concluzia edilului a fost că pietonii sunt cei care aglomerează și produc ambuteiaje în trafic pentru că traversează singuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Înțelegem că există și situații în care unii pietoni pot fi, mai mult sau mai puțin, vinovați de modul cum traversează strada și aici ne referim la cei care pur și simplu se aruncă, fără să se asigure, pe trecerea pentru pietoni.

Dar de aici și până la trage concluzia că traficul aglomerat din oraș este din vina lor e cale lungă. Mai ales când avem un exemplu clar în fața magazinului Unic, pe trecerea pentru pietoni, acolo unde șanțul lăsat neastupat a dus la ambuteiaj… nu pietonii (vezi articol AICI)

Mai jos, declarația primarului Andrei Carabelea:

”Vedem în fiecare dimineață blocaje în trafic și cea mai mare parte a acestor blocaje este determinată de lipsa acestei educații și de lipsa unei responsabilități colective.

E pur egoism să calci pe trecerea de pietoni fără să aștepți să mai fie măcar o persoană lângă tine. Eu ca pieton niciodată nu traversez de unul singur.

Nu mă angajez în traversarea unei străzi pentru că generez opriri succesive. Dacă la fiecare secundă sau la fiecare 10 secunde, adică nici nu aștept să treacă o persoană strada și te angajezi și tu în trecerea străzii, este evident efectul pe care îl vedem uneori în fiecare dimineață.

Și fac acest apel să avem înțelegere unii față de ceilalți să mai ales atunci când traversăm pe trecerea de pietoni, nu numai să ne asigurăm este important și pe cât posibil să mai așteptăm o persoană, două, pentru a traversa trecerea fără a genera niște blocaje extraordinare în trafic.

Adică să nu mai gândim pentru o singură persoană și să nu mai acționăm pentru o singură persoană, să ne să avem o responsabilitate colectivă, comunitară.” – a declarat primarul Andrei Carabelea

Declarația, incredibilă spunem noi, nu este o primă ieșire nefericită a primarului de Piatra-Neamț. În urmă cu un an, primarul Carabelea făcea de asemenea apel la șoferii din oraș să încerce pe cât posibil să nu mai meargă singuri în mașină, recomandându-le să se cupleze cu un vecin sau cu un coleg. (vezi articol AICI)

PUBLICITATE