Bărbat din Neamț condamnat la 12 ani de închisoare după o crimă pentru 45 lei

Un bărbat din județul Neamț a fost condamnat la o pedeapsă de 12 ani de închisoare, urmare a unui act de violență cu urmări tragice, pornit de la o datorie de numai 45 de lei.

Evenimentul a avut loc pe data de 8 martie, anul trecut, în comuna Bahna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conflictul a izbucnit în jurul orei 18:00 când inculpatul s-a deplasat la vecinul lui (care mai locuia cu un bărbat în vârstă de 72 de ani) pentru a recupera suma datorată.

Situația a escaladat rapid, inculpatul recurgând la amenințări și, ulterior, la un gest extrem: incendierea locuinței.

Înarmat cu un bidon de 5 litri plin cu o substanță inflamabilă, agresorul a spart o fereastră și a aruncat lichidul în interior, aprinzându-l.

Din nefericire, bărbatul de 72 de ani nu a apucat să părăsească locuința la timp și a suferit arsuri grave, care au necesitat internarea de urgență. La câteva zile după, pe 18 martie, victima și-a pierdut viața la spitalul unde a fost internat.

Expertiza medico-legală a confirmat că moartea a fost violentă și a rezultat direct din arsurile suferite.

Incendiul a distrus complet acoperișul imobilului, mobilierul și a necesitat intervenția pompierilor pentru a fi stins. (vezi articolul AICI)

Pentru fapta lui, bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Neamț, pe 1 martie, la 12 ani de închisoare pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă la omor şi distrugere. Sentința nu este definitivă.

PUBLICITATE