Avocatul Poporului, recomandări pentru Carabelea după ce un copil de 7 ani a fost accidentat de mașină

Avocatul Poporului s-a autosesizat în urma unui articol publicat de stiri-neamt.ro în care un copil de 7 ani a fost accidentat de o mașină în municipiul Piatra-Neamț la data de 3 ianuarie 2023 (vezi articol AICI).

La acea dată, am primit mesaje de la pietreni care spuneau că pe toată lungimea străzii Dragoș Vodă nu exista o trecere de pietoni. Atenție, vorbim de o stradă care se întinde pe aproximativ 2 km!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma articolului, primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a primit o adresă din partea Avocatului Poporului referitoare la încălcarea prevederilor Art. 49 din Constituție privind protecția copiilor și a tinerilor.

Potrivit documentului, i se atrage atenția că pe acel sector de drum nu sunt amenajate treceri pentru pietoni, iar în conformitate cu legea, este responsabilitatea Primăriei de a amenaja astfel de marcaje.

Administrația Carabelea i-a răspuns Avocatului Poporului, spunând că va propune Comisiei Rutiere înființarea unor treceri pentru pietoni.

Cu toate acestea, în aceeași adresă, primăria anunță sec că „în cadrul instituției noastre nu sunt prevăzute lucrări de modernizare/remediere a zonei în anul 2023”.

Astfel, Avocatul Poporului a solicitat administrației Carabelea efectuarea cu celeritate a tuturor demersurilor necesare pentru înființarea de treceri pentru pietoni pe strada Dragoș Vodă din municipiul Piatra-Neamț și obligă Primăria să informeze Avocatul Poporului asupra măsurilor dispuse în termen de 60 de zile de la comunicare.

Recomandarea Avocatului Poporului este o nouă bilă neagră pentru Administrația Carabelea care continuă seria bâlbelor în administrație. Mai ales când Primăria face treceri pentru pietoni pe străzi care nu duc nicăieri…

Documentul poate fi citit integral – AICI

Rec-19-2023
PUBLICITATE