Atenție, șoferi! S-a reconfigurat intersecția de hotel Ceahlău. Nu va mai fi sens giratoriu

S-a reconfigurat intersecția de hotel Ceahlău și nu va mai fi sens giratoriu, anunță primarul Andrei Carabelea pe Facebook.

Potrivit primarului, azi-noapte, s-a reconfigurat intersecția din fața hotelului Ceahlău, iar la noapte vor fi finalizate și lucrările pentru reconfigurarea intersecției de la spital.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Practic, în fața hotelului Ceahlău, nu se va mai circula în sens giratoriu și vor avea prioritate cei care circulă pe direcția UNIC – Teatrul Tineretului.

Reamintim că Primăria Piatra-Neamț a anunțat că începând de astăzi, 24 martie, ora 22:00, se va închide circulația rutieră pe podul de la spital.

Deși demolarea podului încă nu este stabilită oficial (în ciuda termenelor nerespectate date de primarul Carabelea), municipalitatea a hotărât să dea o nouă palmă șoferilor din Piatra-Neamț, închizând circulația în cea mai aglomerată intersecție din oraș.

Reamintim că primarul Andrei Carabelea a mai anunțat că „demolarea podului rutier de la spital va începe în următoarele 3 săptămâni” și la începutul lunii februarie (vezi articol AICI).

O ultimă promisiune a fost pentru mijlocul lunii martie, doar că tot din cauza Primăriei, s-a amânat începerea lucrărilor.

Am cerut lămuriri asupra motivelor și a vinovaților pentru această situație, dar Primăria nu a dorit să ne răspundă, încă…

„Cel puţin în ceea ce priveşte demolarea podului de la spital, vina exclusivă pentru întârzieri (primarul carabelea anunţa, în urmă cu două săptămâni, că lucrările vor începe iar circulaţia va fi redirecţionată pe 15 martie) aparţine funcţionărimii din primărie. Care „a descoperit“ că podul cu pricina nu poate fi demolat fără avizul proprietarului de drept – adică al Ministerului Transporturilor! Trebuie precizat că Primăria Piatra-Neamţ are doar un drept de administrare asupra podului.

Drept pentru care s-a solicitat respectivul aviz, pe 14 martie, însă până ieri nu fusese obţinut. Pentru că, probabil, solicitarea trebuie însoţită şi de alte documente – cum ar fi o expertiză tehnică (oare există?). Aşa că timpul se scurge, şi nu în favoarea municipalităţii. Pentru că, dacă lucrările la coridorul de mobilitate nu sunt gata până pe 31 decembrie, toate cheltuielile de după această dată nu vor mai fi decontate din fonduri europene ci rămân în cârca bugetului local…” – notează Realitatea

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Începând din 24 martie 2023, ora 22:00, circulația pe podul din Piața Mihail Kogălniceanu (zona Spitalului Județean) va fi închisă, o decizie necesară pentru ca lucrările de demolare și construire a noului pod să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Demolarea efectivă a podului va începe în aproximativ 3 săpămâni. În perioada premergătoare vor avea loc mai multe activități pentru pregătirea șantierului și a zonei adiacente.

Sensul giratoriu din fața Spitalului Județean va fi reconfigurat și repoziționat. Și sensul giratoriu de la Hotelul Ceahlău va fi reconfigurat, în concordanță cu planul de fluidizare a traficului deja aprobat. De asemenea, vor fi amplasate indicatoarele rutiere și vor fi realizate marcajele prevăzute în planul de fluidizare a traficului.

Le reamintim șoferilor rutele ocolitoare pe care le au la dispoziție, care au fost planificate astfel încât traficul din restul orașului să fie cât mai puțin afectat:

  1. Pentru cei care vin din Mărăței și merg către Precista: Bulevardul Traian – Bulevardul Decebal: pe str. Orhei, înspre Unic (sens giratoriu magazin Unic)
  • sau varianta: pe str. Ozanei – Dimitrie Leonida
  1. Pentru cei care vin din Precista către Mărăței: sens giratoriu Petrodava – Bd. Republicii – Piața Ștefan cel Mare – sens giratoriu str. Orhei

sau varianta:

  • Sens giratoriu Petrodava – sens giratoriu Muzeul de Istorie – Bd. Mihai Eminescu – Str. Dimitrie Leonida

sau varianta:

  • Sens giratoriu str. Orhei – Bd. Traian

sau varianta:

  • Sens giratoriu Petrodava – sens giratoriu Muzeul de Istorie – Bd. Dacia – Str. Orhei – Bd. Traian

sau varianta:

  • Bd. Mihai Eminescu – Piața Ștefan cel Mare – Str. Orhei – Bd. Traian.
PUBLICITATE