Arestați preventiv în cazul fetei decedate din cauza consumului de droguri

Cei trei suspecți acuzați de trafic de droguri de mare risc în cazul tragic al fetei de 16 ani, care a murit din cauza consumului de droguri, au fost arestați preventiv de către judecătorii Tribunalului Neamț.

Inculpații au cerut arestul la domiciliu, dar instanța a respins solicitările, stabilind arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț la data de 02.08.2023, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive față de inculpații (…) Respinge, ca nefondate, cererile inculpaților de plasare în arest la domiciliu sau sub control judiciar.” – este decizia instanței care poate fi citită – AICI

Reamintim că trei persoane au fost reținute pentru trafic și deținere de droguri după ce o tânără de 16 ani a fost găsită decedată într-o locuință din localitatea Dumbrava Roșie. (vezi articolul AICI).

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani).

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit a că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă.

În cursul urmăririi penale, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri.” – au transmis reprezentanții Poliției Neamț

Din cercetările anchetatorilor, s-a stabilit că aceste persoane ar fi comercializat și drogul de tip cristal, consumat de fata de 16 ani și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia.

„În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

La data de 1 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea celor 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

În cursul zilei de astăzi, 2 august, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” – au mai spus polițiștii


Tatăl fetei de 16 ani a declarat pentru Antena 3 că doza care i-a fost administrată a fost foarte mare, încât a dus la deces, sau i-au fost date doze în mod repetat.

“Soţia mea ştia că vorbeşte prin intermediul internetului cu un băiat din Piatra Neamţ. Nu mi-a spus şi nici nu ne-a comunicat, acum când a plecat, că o să se întâlnească cu el. Noi nu ne-am făcut niciun fel de probleme pentru că ştiam că este cu prietena ei cea mai bună şi ştiam că sunt nedespărţite.

Am aflat că ea a fost preluată de la gară de acest băiat, în jurul orei 21.00, şi apoi au plecat cu maşina băiatului. Se aflau în locuinţă la momentul respectiv. Din câte am înţeles, mama băiatului ar fi chemat şi ambulanţa. (…)

Mama băiatului mi-ar fi reproşat în momentul întâlnirii că fetiţa mea a venit cu droguri la ea, ceea ce nu este adevărat absolut deloc. Eu suspectez faptul că ei i-au fost administrate substanţele şi ori a fost doza foarte mare, ori i s-au administrat în mod repetat. (…)

Mama băiatului, în primă fază, a încercat să acopere acest aspect, susţinând că fetiţa mea a fost acolo pentru a întreţine raporturi sexuale cu acest băiat, lucru care nu este adevărat, pentru că erau la prima întâlnire”, a afirmat bărbatul.

PUBLICITATE