Accident grav în Neamț. 3 tineri au murit și alți 3 au fost răniți (FOTO)

Vezi și: Cine sunt cei 3 tineri decedați în accidentul de azi-noapte din Neamț

Tragedie, azi-noapte, în județul Neamț. Trei tineri și-au pierdut viața în urma unui grav accident rutier ce a avut loc în comuna Borca.

Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 00:45, când pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Pârâul Pântei din comuna Borca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda II de Intervenție Poiana Teiului (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o ambulanță SMURD TIM), SAJ (trei ambulanțe) și SVSU Borca (o autospecială de stingere).

În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau șapte persoane. În urma impactului patru persoane au rămas încarcerate.” – a transmis ISU Neamț

Cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat în curțile a două gospodării. Trei persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

„Pompierii, cu ajutorul echipamentelor specifice, au acționat pentru descarcerarea victimelor. Din păcate trei persoane (bărbați de 17, 18 și 22 de ani) prezentau semne incompatibile cu viața, fiind declarat decesul acestora.

Trei persoane (două fete de 19 și 22 de ani și un un băiat de 18 ani), cu multiple traumatisme, au fost preluate de echipajele SAJ și SMURD și transportate la CPU Târgu-Neamț și UPU Piatra-Neamț.

Un bărbat de 23 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.

Alte două persoane cu atacuri de panică (rude ale victimelor) au fost asistate de echipajele medicale la locul evenimentului, refuzând transportul la spital.” – au precizat pompierii nemțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost alertați și s-au deplasat imediat la locul incidentului pentru investigații.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că în timp ce un tânăr în vârstă de 23 ani ar fi condus un vehicul pe DN 17B, din direcția Poiana Largului spre Borca, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul ce se deplasa în fața sa, condus de un tânăr de 18 ani, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului ambele autoturisme ar fi părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în curtea a două imobile.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto, în vârstă de 23 de ani și al unui pasager, în vârstă de 17 ani, ambii din același autoturism, din Poiana Teiului, precum și al unui pasager în vârstă de 18 ani, din al doilea autoturism, din județul Suceava.

Totodată, a rezultat vătămarea corporală al conducătorul auto de 18 ani și a altor două pasagere în cu vârste de 19 și 22 de ani, din al doilea autoturism.” – este mesajul transmis de reprezentanții Poliției Neamț

Potrivit surselor noastre, cei doi tineri din Neamț decedați în accident erau frați.

Șoferul de 18 ani a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ.

Autoritățile continuă cercetările pentru a determina circumstanțele exacte ale acestui deznodământ tragic, investigând cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

PUBLICITATE