A picat Facebook! Utilizatorii nu se mai pot loga

ACTUALIZARE: În jurul orei 18:25, se pare că problemele au fost rezolvate.

Marți, 5 martie, utilizatorii Facebook și Instagram au întâmpinat dificultăți majore, fiind delogați și neputându-se reconecta la conturile lor. Problemele au fost raportate inclusiv în România.

Rețelele de socializare Facebook și Instagram au întâmpinat probleme tehnice semnificative, determinând un blocaj global care i-a afectat pe utilizatorii din întreaga lume, inclusiv din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Problemele par să fi apărut în jurul orei 17:00, când utilizatorii au raportat că au fost scoși afară subit din conturile lor de Facebook, sistemul refuzând să accepte parolele introduse.

Problema a avut un impact larg, afectând nu doar accesul normal la platforme, dar și pe cel al aplicațiilor asociate și funcțiilor interne.

De asemenea, incidentul a stârnit un val de reacții pe alte platforme de socializare și pe forumurile online, unde utilizatorii și-au exprimat frustrările și căutau soluții la această problemă neașteptată.

Site-ul DownDetector, care monitorizează în timp real problemele tehnice înregistrate de marile platforme social media, a înregistrat în jurul orei 17:00 o creștere vertiginoasă a numărului de reclamații privind platformele Facebook și Instagram.

Suntem conștienți că oamenii au probleme în accesarea serviciilor noastre. Lucrăm la asta acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, într-o postare pe site-ul de socializare X (fostul Twitter).

Ultima oară când Facebook și Instagram au căzut toate simultan în timpul unei pene globale a serviciilor Meta a fost în octombrie 2021. Atunci serviciile Meta au fost indisponibile timp de 6-7 ore. (vezi articol AICI)

Dacă atunci problema a fost la serverele DNS ale Meta, acum pare să fie de altă natură.

 

PUBLICITATE