Rețelele de socializare Facebook, Instagram și WhatsApp nu au funcționat peste 6 ore

Rețeaua de socializare Facebook a picat luni seară, începând cu ora 18:40, astfel că utilizatorii nu au mai putut accesa site-ul timp de peste 6 ore, până la ora 00:50.

Potrivit Down Detector, instrumentul popular de măsurare a site-urilor, au fost raportate probleme la accesarea site-ului, la conexiunea cu serverul dar și la aplicația de telefon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform aceleași platforme, au fost erori de funcționare și la Messenger, Instagram și WhatsApp.

Cele trei aplicații – care sunt toate deținute de Facebook și rulează pe infrastructură partajată – toate au încetat să funcționeze complet.

Vizitatorii site-ului Facebook au văzut pur și simplu o pagină de eroare. Aplicațiile WhatsApp și Instagram au continuat să funcționeze, dar nu au afișat conținut nou, inclusiv orice mesaje trimise sau primite în timpul problemelor.

Eroarea pare a fi legată de un fel de problemă DNS care afectează serverele Facebook și astfel utilizatorii din întreaga lume nu pot accesa rețeaua.

Reacția Facebook, publicată pe Twitter: „Suntem conștienți că unele persoane întâmpină probleme în accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient.”

După mai bine de 5 ore, platformele de socializare care aparțin Facebook au continuat să rămână căzute.

Directorul Tehnic al companiei, Mike Schroepfer, a transmis scuze tuturor cei afectați de întreruperile serviciilor oferite de Facebook. „Ne confruntăm cu probleme de rețea și echipele lucrează cât mai repede posibil pentru a depana și restabili cât mai repede posibil”.

Potrivit presei internaționale, cauza întreruperii rămâne neclară.

După câteva ore de la incident, experții în securitate de la Facebook încă încercau să identifice problema principală, potrivit unei note interne și angajaților informați cu privire la această chestiune.

Doi membri ai echipei de securitate, care au vorbit cu condiția anonimatului, deoarece nu erau autorizați să vorbească în public, au spus că este puțin probabil să se fi produs un atac cibernetic, deoarece un hack nu ar fi afectat atât de multe aplicații simultan.

Experții în securitate au declarat că problema provine cel mai probabil dintr-o configurare greșită a computerelor server Facebook, care nu permitea oamenilor să se conecteze la site-urile sale precum Instagram și WhatsApp.

Când apar astfel de erori, companiile revin frecvent la configurația lor anterioară, dar problemele Facebook par să fie mai complexe și necesită o actualizare manuală.

În jurul orei 00:50, rețelele de socializare Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au început să funcționeze

PUBLICITATE