200 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru firmele care ne taie pădurile

Costel Alexe, ministrul Mediului, apelor și pădurilor, a anuntat că firmele mici de exploatari forestiere vor primi un sprijin financiar de aproximativ 200 de milioane euro, iar sumele se vor împărți pe granturi de cate 200.000 de euro.

In ceea ce priveste exercitiul financiar 2021-2027, ministrul Costel Alexe a arătat că pe lângă sprijinul acordat în cadrul PAC (Politica Agricola Comuna) prin FEADR, se dorește, suplimentar, accesarea unor fonduri europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest sens, s-au purtat discutii cu Ministerul Fondurilor Europene și s-a obținut acordul de principiu, astfel: circa 200 milioane euro, sprjin financiar pentru firmele mici de exploatări forestiere.

Sumele se vor acorda în granturi de câte 200.000 de euro. Pentru derularea cu ușurință a finanțării se va desemna Administrația Fondului pentru Mediu ca Organism de Implementare.

Se vor căuta soluții și se vor aloca sume și pentru sectorul de prelucrare primară a lemnului, silvoturism, infrastructură forestieră„, a declarat ministrul Mediului, apelor și pădurilor, citat de ziare.com

La cât de mult se taie pădurile în România, nu știam că firmele respective au nevoie de fonduri europene pentru a putea supraviețui. Ne gândeam că micile ”colaborări” cu șefii de ocoale silvice sau cu pădurarii din districtele silvice, sunt îndeajuns pentru ca firmele care taie pădurile României să supraviețuiască pe piață.

Vezi și Ministrul Mediului: trenurile cu lemn filmate, veneau în România, nu plecau din România (VIDEO)

PUBLICITATE