Ministrul Mediului: trenurile cu lemn filmate, veneau în România, nu plecau din România (VIDEO)

Prezent în județul Neamț pentru o vizită de lucru, Costel Alexe, Ministrul Mediului, a făcut o declarație șoc, referitoare la faptul că în anul 2020 nu s-au făcut deloc exporturi de lemn pe calea ferată.

„Niciun vagon din România cu buștean nu a părăsit țara, ci au intrat peste 7460”, a declarat ministrul care a menționat că materialul lemnos (buștean) intrat în țară provine din Germania, Cehia, Slovacia și Austria.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

”Încă o dată reiterez ideea de a reuși împreună și sunt convins că o vom face cât se poate de repede să limităm și să stopăm fenomenul tăierilor ilegale… Am fost cu toții martorii sau implicați ca și consumatori sub o formă sau alta a unei campanii de fake-news sau propagandă pe rețele de socializare unde, foarte multe filmulețe cu trenuri prezentate că plecau din România cu buștean pe calea ferată, ele de fapt veneau în România”, a spus ministrul Alexe.

Dacă este să vorbim strict de anul 2020, îi putem da crezare ministrului și chiar considerăm că se străduiește să facă ceea ce alți miniștri nu au reușit: să pună degetul pe rană și să încerce limitarea dezastrului din pădurile țării.

Dar dacă pădurile arată astăzi așa, cu zone rase de pe suprafața pământului, este vina celor care le-au administrat de pe timpul SovRomurilor și până mai încoace, al celor de la Holzindustrie Schweighofer.

Povestea defrișărilor masive și a exporturilor este veche și nu se va termina prea curând, dar apreciem că actualul Ministru al Mediului măcar încearcă.

Ne pare rău că nu am putut ajunge la conferința de presă susținută în pădure, pentru că ne doream ca domnul ministru să ne răspundă la o întrebare simplă: este adevărat că se încearcă (de mulți ani) falimentul Romsilva? Și dacă da, în beneficiul cui?

PUBLICITATE