Și la Piatra-Neamț casele de amanet și hoții sunt mână în mână

Două cazuri făcute publice în ultimele 24 de ore demonstrează că și în municipiul Piatra-Neamț, casele de amanet și hoții sunt mână în mână.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atitudinea patronilor caselor de amanet contribuie, chiar dacă neintenţionat, la înmulţirea hoțiilor și a tâlhăriilor prin simplu fapt că multe dintre bunurile găsite la astfel de societăți nu au documente legale de proveniență. Angajaţii acestor unităţi primesc fără rezerve un cercel, un lănţişor, un telefon sau laptop, de la persoane dubioase sau chiar de la minori, iar multe dintre obiecte sunt provenite din hoții sau tâlhării (vezi un exemplu – AICI).

Zilele trecute două astfel de cazuri au apărut în spațiul public, la un amanet din cartierul Mărăței și la unul din zona centrală a orașului, lângă centrul comercial Unic.
Dacă în cazul de la amanetul din Mărăței cumpărătorul s-a ales cu un telefon furat, în cazul de la Unic amanetul a achițizionat și vândut în decurs de câteva ore telefonul furat de la Aqua Park Blue Eden (vezi articol – AICI).

Problema a fost când a ajuns păgubitul, împreună cu polițiștii, la amanet să-și recupereze bunul. Deși în contract era clar stipulat că bunul nu poate fi vândut decât după expirarea celor 30 de zile, cei de la amanet le-au spus polițiștilor că telefonul a fost vândut, că ar fi vorba despre un „contract de o zi”. Păgubitul a citit cu atenție contractul și a observat că, de fapt, telefonul ar fi trebuit ținut 30 de zile în magazin. După ce le-a explicat că au încălcat contractul (poate se autosesizează cineva!!!) și după mai multe „negocieri” și insistențe, cei de la amanet au făcut rost de telefonul furat și-l vor restitui, într-un final, poliției.

Cam asta-i atitudinea unor patroni de case de amanet. Este o atitudine pe care o putem considera ilicită, pentru că, în final, vorbim de un act de favorizare a infractorului.

PUBLICITATE