Senatorul Țapu „dă de pământ” cu ministrul Shhaideh pe tema deschiderii Pieței Centrale din Piatra-Neamț

Senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu -Nazare, lasnsează un mesaj dur vicepremierului Sevil Shhaideh pe tema deschiderii Pieței Centrale din Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform senatorului, ministrul Shhaideh nu a respectat Constituția prin refuzul de a răspunde, conform termenului stabilit de lege, la o întrebare adresată încă din data de 12 iunie.

Reamintim că, după ce primarul Dragoș Chitic și consilierii PNL au acuzat public faptul că protocolul de predare-primire dintre Ministerul Dezvoltării și Primăria Piatra-Neamț stă de câteva luni într-un sertar pe la Guvern, senatorul Eugen Țapu-Nazare a solicitat Ministerului Dezvoltării urgentarea semnării acestuia. (vezi articolul – AICI)
Din păcate, Consiliul Local a respins de mai multe ori preluarea și deschiderea pieței centrale, având ca unic argument faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale nu a semnat protocolul de predare-primire. Chiar și la ultima ședință a Consiliului Local Piatra-Neamț (31 iulie), consilierii PSD-ALDE s-au opus, pentru a șaptea oară, deschiderii Pieței Centrale, iar protocolul nu a fost nici până astăzi semnat.

Puteți citi mai jos întrebarea senatorului Eugen Țapu adresată vicepremierului Shhaideh:

Stimată doamnă ministru
Sevil Shhaideh,

La data de 12 iunie a.c. v-am adresat o întrebare referitoare la Semnarea protocolului privind predarea obiectivului „Piața Centrală Agroalimentară Sf. Gheorghe Piatra Neamț”. Suntem deja in luna august si nu am primit răspuns la acea întrebare, așa cum ar fi fost normal si legal.
Conform articolului 112 din Constituția Romaniei (pe care dumneavoastră, in calitate de ministru si de cetățean al Romaniei, ar trebui sa o respectati cu sfintenie), « Guvernul şi fiecare dintre membrii săi au obligaţia să răspundă la întrebările sau la interpelările formulate de deputaţi sau de senatori, în condiţiile prevăzute de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului. »
Având in vedere că este evident faptul că nu vă conduceți activitatea dupa litera Constitutiei, este cu atat mai clar faptul că nu aveți cum să știți nici ce prevede Regulamentul Senatului in ceea ce privește răspunsul la o întrebare adresată dumneavoastră de catre un senator. De aceea, va aduc la cunoștință că, potrivit articollui 162, alin. 4 din Regulamentul Senatului, « Răspunsurile scrise se transmit senatorului în cel mult 15 zile.»
Nu știu dacă încălcarea prevederilor constituționale in ceea ce priveste relația dumneavoastra cu Parlamentul tine de necunoașterea Constituției, de nepăsare, de incompetență sau de politica de partid, dar vă reamintesc faptul că ati depus un jurmanat (pentru informarea dumneavoastra, textul juramantului este la articolul 82 din Constitutia Romaniei) in care, printre altele, promiteati că veti respecta Constituția si legile tarii.
Drept urmare, vă solicit să răspundeți cu celeritate la intrebarea pe care v-am adresat-o la data de 12 iunie si să respectați Constitutia României (sau măcar sa o cititi).

Eugen Tapu Nazare
Senator PNL
4 august 2017

PUBLICITATE