Senatorul Eugen Țapu interpelează Guvernul pe tema deschiderii Pieței Centrale din Piatra-Neamț

După ce primarul Dragoș Chitic și consilierii PNL au acuzat public faptul că protocolul de predare-primire dintre Ministerul Dezvoltării și Primăria Piatra-Neamț stă de câteva luni într-un sertar pe la Guvern, senatorul Eugen Țapu-Nazare a solicitat Ministerului Dezvoltării urgentarea semnării acestuia, lucru ce reprezinta, în fapt, doar o formalitate pentru ca locuitorii municipiului Piatra-Neamț să poată beneficia​ de serviciile Pieței Centrale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Pe data de 13 martie 2017, a avut loc recepția Pieței Centrale Agroalimentare Sf. Gheorghe din municipiul Piatra Neamț, confirmată prin procesul-verbal nr.3957/13.03.2017. Primăria Piatra Neamț trebuie să găsească un administrator, în acest sens fiind conceput un proiect de hotărâre al Consiliului Local prin care acest obiectiv să fie scos la licitație.

Din păcate, Consiliul Local a respins de 5 ori preluarea și deschiderea pieței centrale, având ca unic argument faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale nu a semnat protocolul de predare-primire. În toată această perioadă piața centrală stă închisă, deși se împlinesc 3 luni de la recepție iar comerțul se desfășoară în jurul pieții, în condiții improprii atât pentru comercianți cât și pentru cumpărători. Vă rog pe această cale, să urgentați semnarea protocolului de predare-primire, care reprezintă în fapt doar o formalitate, pentru ca locuitorii municipiului Piatra Neamț să poată beneficia de serviciile pieței centrale.” – scrie în interpelarea senatorului Eugen Țapu

Reamintim că la 3 luni de când clădirea este finalizată, Piața Centrală din Piatra-Neamț stă închisă pentru că cei din PSD (plus anexa ALDE) au votat împotrivă pentru a șasea oară în Consiliul Local. Chiar la ultima ședință, singurul aspect sesizat de PSD-iști a fost dacă protocolul semnat cu Ministerul Dezvoltării a ajuns la primărie. Atunci, primarul Dragoș Chitic le-a amintit că Ministerul care nici după 3 luni n-a fost în stare să semneze o hârtie, e sub conducerea PSD: „N-a ajuns nici acum protocolul de la minister, poate interveniti dumneavoastră că sînteti la guvernare să fie scoasă hîrtia din sertarul doamnei ministru, să fie semnată si trimisă la primărie“. (vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE