Raportul ISU Neamț privind bunurile care au ars la piața din Târgu-Neamț

Sâmbătă, 14.07.2018, la ora 19:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un operator economic, în piaţa din oraşul Târgu Neamţ, str. Mihai Eminescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat de apelant s-au deplasat şase echipaje de pompieri militari cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime și o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț şi Piatra Neamţ, încadrate cu patru ofiţeri şi 29 de subofiţeri, fiind sprijiniți și de cinci voluntari din cadrul SVSU Târgu Neamţ.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars:

  • Bunuri materiale din interiorul spaţiului comercial cu o suprafaţă de cca. 60 metri pătraţi, două congelatoare, un frigider, o maşină de spălat, instant gaz, aparat de cafea, grătar electric, şi alte bunuri electrocasnice, lambriu, instalaţie electrică, tâmplărie PVC, tavanul pe o suprafaţă de aproximativ 60 metri pătraţi, acoperişul realizat din astereală de lemn cu învelitoare de azbociment pe o suprafaţă de cca. 120 metri pătraţi.
  • Incendiul s-a propagat un alt operator economic unde au ars: acoperişul realizat din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi, tavanul realizat din bârne de lemn cu plăci de rigips pe o suprafaţă de cca. 60 metri pătraţi şi s-au degradat trei vitrine frigorifice, casa de marcat, două cântare electronice, maşina de tocat carne, boiler electric şi documente.
  • Incendiul s-a propagat şi la un alt operator economic unde au ars: acoperişul şi mansarda clădiri realizate din lemn pe o suprafaţă de cca. 200 metri pătraţi, bunuri din interiorul spaţiului, tavanul din lemn cu o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi.
  • La hala pieţei au ars acoperişul construit din astereală de lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi şi s-a degradat acoperişul halei pe o suprafaţă de aproximativ 700 metri pătraţi.

Operațiunile de stingere au durat aproximativ 2.5 ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un conductor electric defect”.

Nu s-au înregistrat victime.

Vezi și A fost stabilită CAUZA incendiului de la Piața din Târgu-Neamț

PUBLICITATE