Primarul Dragoș Chitic vine în sprijinul Galeriei de Arta „Lascăr Vorel”

Instituţiile de cultură ale judeţului Neamţ traversează una dintre cele mai negre perioade din istoria lor. După anunțul că librăria „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț  se va închide, o altă instituție ce află în subordinea Complexului Muzeal Județean, Galeriile de Arta „Lascăr Vorel”, este pe pragul de a fi închisă după cum anunță mai multe surse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am baut o cafea cu un gust amar in aceasta dimineata. Stirea despre posibila inchidere a Galeriilor de arta Lascar Vorel din Piatra Neamt m-a indignat. Cand am spus ca alianta PSD-PMP -ALDE ne distruge orasul nu am exagerat deloc. Este revoltator ca se incearca sa ni se distruga inclusiv cultura de catre niste oameni care au trecut mai tarziu si prea putin pe la scoala. Este revoltator ca oameni care nici nu inteleg ce inseamna cultura evalueaza si stabilesc cine sa conduca institutiile culturale. Tot ce este condus de Consiliul Judetean prin alianta PSD-PMP si ALDE este parjolit. A venit randul culturii!” – a fost reacția primarului municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic

Mai mult, edilul a susținut că deși nu este spațiul primăriei, „Ma ofer sa le aloc un spatiu al Primariei daca Consiliul Judetean ii neglijeaza”

Vezi și PSD a intrat cu bocancul peste instituţiile de Cultură din Neamţ

PUBLICITATE